Infofinanciar > Lumea la zi > Fostul președinte mongolez îl ia peste picior pe Vladimir Putin
Lumea la zi

Fostul președinte mongolez îl ia peste picior pe Vladimir Putin

Vladimir Putin Rusia (sursă foto: PBS)
Sursa foto: arhiva companiei

Președintele rus, Vladimir Putin, a fost luat peste picior de către fostul președinte al Mongoliei, Tsakhia Elbegdorj. Acest lucru s-a întâmplat după ce liderul rus s-a folosit de istorie pentru a-și motiva invazia asupra Ucrainei.

Putin a încercat constant să se folosească de frontierele istorice pentru a-și motiva atacul asupra Ucrainei. Nu de puține ori acesta a declarat că țara sa deține o parte din Ucraina. Asta cu toate că este un stat independent.

Tsakhia Elbegdorj, care a ocupat funcția de președinte al Mongoliei în Perioada 2009-2017, a luat peste picior argumentele oferite de Putin.

Pe platforma de socializare X, fostul Twitter, acesta a publicat câteva imagini cu hărți. Prin intermediul acestora el arată cât de mare a fost Imperiul Mongol. Acesta controla și anumite teritorii care astăzi fac parte din Rusia.

„După discursul lui Putin. Am găsit o hartă istorică a Mongoliei. Nu vă îngrijorați. Suntem o națiune pașnică și liberă”, este mesajul transmis de fostul președinte, conform stirileprotv.ro