Infofinanciar > Lumea la zi > Boală de miliardar. De ce suferă Elon Musk
Lumea la zi

Boală de miliardar. De ce suferă Elon Musk

Musk sursa foto Bani.md
Musk sursa foto: Bani.md

În timpul propriei emisiuni, Saturday Night Live, Elon Musk a vorbit deschis despre boala de care suferă. Acesta a spus despre cum această afecțiune își face simțită prezența în viața lui.  

Miliardarul suferă de sindromul Asperger, o afecțiune din spectrul autist. Această tulburare este una extrem de rară, însă Musk a fost inclus pe lista scurtă cu persoane care pot susține o emisiune live de durată. Acest sindrom afectează dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare.

Persoanele cu Asperger  folosesc modele de vorbire aparte și le este greu să înțeleagă ironia, umorul, sarcasmul sau gesturi importante pentru o conversație normală.

„Fac istorie în seara asta”

„Nu am întotdeauna multă intonație sau variație în modul în care vorbesc… de aceea modul în care comunic stârnește râsul celor din jur. De fapt, fac istorie în seara asta, ca prima persoană cu Asperger care găzduiește SNL… Deci, nu voi face prea mult contact vizual cu audiența în seara asta. Dar nu vă faceți griji, sunt destul de bun să simulez că sunt uman.”, a spus Musk, citat de BBC.com.

În aceeași emisiune, el a făcut referire și la postările bizare după social media: „Ştiu că uneori spun sau postez lucruri ciudate, dar așa funcționează creierul meu. Celor care se simt ofensați de asta vreau doar să le spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oameni pe Marte într-o navă-rachetă”.

Cumpără Twitter cu 44 miliarde de dolari

După ce a anunțat că a cumpărat compania Twitter, postările ulterioare au fost dintr-un spectru mai aparte. Câteva dintre ele ar fi : „Urmează să cumpăr Coca-Cola, pentru a readuce cocaina în băutură”; „Nu pot face minuni”; „Cumpăr Australia pentru a elibera insula-închisoare”; „Rețeaua lui Trump mai bine s-ar numi Trompeta”. După anunțarea informației, acțiunile Twitter au urcat cu aproximativ 6%.

Cine este Elon Musk?

Elon Musk este cel mai bogat om al planetei cu o avere estimată la aproximativ 210 miliarde de dolari. El este directorul general al companiei Tesla. Are afaceri stabile în diverse domenii inovatoare precum mașini electrice, nave și rachete private. Compania sa, SpaceX a dezvoltat rachete capabile să pună sateliți în spațiu și să se întoarcă pe Pământ pentru reutilizare. Musk a promovat bitcoin și alte criptomonede în curent. În luna aprilie a anului 2022, el a cumpărat Twitter la suma record de 44 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Ce este sindromul Asperger?

Conform Asociației AutismSociety, sindromul Asperger a fost prezentat pentru prima dată în anii 1940 de către medicul pediatru vienez Hans Asperger. Mulți cercetători au fost de părere că această afecțiune este o forma mai ușoară a autismului. Cei care au sindromul Asperger au dificultăți în înțelegerea și interpretarea limbajului verbal și non-verbal. Ei au nevoie de mai mult timp pentru a înțelege informația. Întâmpină probleme și în exprimarea sentimentelor într-un mod convențional. Oamenii care suferă de această afecțiune au interese intense și unii le orientează către o carieră de succes.