Infofinanciar > Info > Florin Cîțu, cădere nervoasă. Decizie radicală în relația cu PNL
Info

Florin Cîțu, cădere nervoasă. Decizie radicală în relația cu PNL

Cîțu sursa foto Playtech ro
Sursa foto: Playtech.ro

Florin Cîțu, președintele Senatului și-a anulat toate întâlnirile aflate pe agenda de vineri, potrivit staff-ului forului legislative.

Florin Cîțu și-a amânat întrevederea cu ambasadorul Suediei în România, Therese Hyden, din motive personale. La ora 13:00, acesta avea, de asemenea, o întâlnire cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, însă aceasta a fost anulată de ei.

A ieșit de pe toate grupurile PNL

Conform Stiripesurse.ro, Cîțu ar fi ieșit de pe toate grupurile de comunicare ale PNL. El nu mai dorește să fie la current cu punctajul partidului și va merge pe liniile de comunicare personale.

Surse neoficiale din anturajul fostului șef al PNL susțin că a fost o problem tehnică cu instalarea și dezinstalarea aplicației. Acesta va participa la ședințele PNL la Brașov. La sărbătoarea de la Florica nu va putea fi prezent deoarece este plecat în delegație oficială în Finlanda.

PNL are trei evenimente săptămâna viitoare: ziua partidului, Liga Aleșilor Locali și Consiliul Național, iar Florin Cîțu nu intenționează să mai participe.

Și-a anulat mai multe întâlniri

Surse din PNL au spus că mulți oficiali liberali au încercat să afle motivele care l-au determinat pe Florin Cîțu să ia decizii radicale. Acesta le-a transmis că se va concentra pe funcția de președinte al Senatului și pe asigurarea relațiilor cu partenerii internaționali.

În interiorul PNL se pare că ar fi avut  o serie de discuții. Florin Cîțu își confirmase prezența la evenimentul partidului, dar într timp se pare că s-a răzgândit.

Cine este Florin Cîțu?

Florin Cîțu este un politician și economist roman, senator al circumscripției București. El a fost cel de-al 69-lea prim ministru al României, în perioada 23 decembrie 2020- 25 noiembrie 2021. El a fost președinte al Partidului Național Liberal în perioada 25 septembrie 2021 și 2 aprilie 2022.

Demiterea lui Cîțu din funcție

Liderii PNL  pregătesc revocarea lui Florin Cîțu de la șefia Senatului. Cu toate că liderii partidului s-au înțeles să-l lase pe fostul lor șef președinte al Senatului până la sesiunea din toamnă, liberalii au început reevaluarea situației. Decizia înlăturării lui Cîțu va fi dezbătută la următorul Consiliu Național, programat pentru 27 mai.

În cadrul acestui consiliu se va discuta și despre funcțiile de partid și despre promovarea sau menținerea în diferite demnități publice. Motivele revocării sunt criticile lui Cîţu la adresa politicilor Guvernului, nemulţumirile exprimate public faţă de colaborarea cu PSD şi mesajele referitoare la o apropiere de USR, de care liberalii nici nu vor să audă acum.