Esential

EXCLUSIV! Un colonel SRI dă cărțile pe față: „Asistăm la destrămarea unui imperiu”

Tudor Păcuraru, sursă foto podcastul EVZ Play
Credit imagine: infofinanciar.ro

În cadrul podcastului Evz Capital a fost invitat colonelul SRI, Tudor Păcuraru. Acesta a abordat mai multe subiecte printre care și conflictul dintre Rusia și Ucraina. Potrivit acestuia, în prezent asistăm la destrămarea unui imperiu.

Acesta a fost întrebat inclusiv de cum va evolua războiul și despre crimele de război comise de Armata Roșie sub ordinul lui Putin. Păcuraru a discutat în cadrul podcastului inclusiv despre amenințările cu bombe nucleare pe care liderul de la Krmelin le face.

Tudor Păcuraru este de părere că românii asistă în prezent la o destrămare a imperiului construit de-a lungul timpului de Vladimir Putin

„Asistăm la destrămarea unui imperiu”

De luni de zile, oficialii occidentali se tem de apariția unui război nuclear în Europa de Est, în condițiile în care Vladimir Putin a amenințat, anterior, că va folosi rachetele nucleare în Ucraina. Tudor Păcuraru a explicat, însă, că rachetele nucleare sunt sub controlul militarilor ruși, iar ordinul dat de Vladimir Putin va trece prin mai multe filtre. Pe scurt, rachetele nucleare nu vor pleca la un simplu gest al președintelui rus.

„Ceea ce mă miră din partea românilor este faptul că nu există o conștiință clară în ceea ce se întâmplă, de fapt, în Federația Rusă. Noi asistăm la destrămarea unui imperiu. Rachetele nucleare sunt sub controlul militarilor, credeți că îl lăsa cineva să facă așa ceva? Recurgerea la rachetele militare este ilegală, este o crimă. Putin dă ordinul care trece prin mai multe filtre, rachetele nu pleacă la un simplu gest. Permanent, armata rusă a considerat că inamicul principal este SUA, iar cel secundar sunt occidentalii.

Putin a făcut enorma greșeală să intre în stocul intangibil de arme, acum ei sunt speriați. Ce fac în cazul în care intră NATO peste ei? Ofensiva ucraineană va continua, dacă reușesc să creeze o panică de masă în Crimeea. Ucraineni se vor opri la graniță, pentru că nu vor să devină stat agresor, ei au dreptul internațional de partea lor”, a mai spus Tudor Păcuraru.