Esential

EXCLUSIV! Dezvăluirile unui colonel SRI: „Putin a băgat Federația Rusă în șanț”

Tudor Păcuraru, sursă foto podcastul EVZ Play.JPG 2
Credit imagine: arhivă personală

În cadrul podcastului Evz Capital a fost invitat colonelul SRI, Tudor Păcuraru. Acesta a abordat mai multe subiecte printre care și conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Acesta a fost întrebat inclusiv de cum va evolua războiul și despre crimele de război comise de Armata Roșie sub ordinul lui Putin. Păcuraru a discutat în cadrul podcastului inclusiv despre amenințările cu bombe nucleare pe care liderul de la Kremlin le face.

„Asistăm la destrămarea unui imperiu”

De luni de zile, oficialii occidentali se tem de apariția unui război nuclear în Europa de Est, în condițiile în care Vladimir Putin a amenințat, anterior, că va folosi rachetele nucleare în Ucraina. Tudor Păcuraru a explicat, însă, că rachetele nucleare sunt sub controlul militarilor ruși, iar ordinul dat de Vladimir Putin va trece prin mai multe filtre. Pe scurt, rachetele nucleare nu vor pleca la un simplu gest al președintelui rus.

„Ceea ce mă miră din partea românilor este faptul că nu există o conștiință clară în ceea ce se întâmplă, de fapt, în Federația Rusă. Noi asistăm la destrămarea unui imperiu. Rachetele nucleare sunt sub controlul militarilor, credeți că îl lăsa cineva să facă așa ceva? Recurgerea la rachetele militare este ilegală, este o crimă. Putin dă ordinul care trece prin mai multe filtre, rachetele nu pleacă la un simplu gest. Permanent, armata rusă a considerat că inamicul principal este SUA, iar cel secundar sunt occidentalii.

Putin a făcut enorma greșeală să intre în stocul intangibil de arme, acum ei sunt speriați. Ce fac în cazul în care intră NATO peste ei? Ofensiva ucraineană va continua, dacă reușesc să creeze o panică de masă în Crimeea. Ucraineni se vor opri la graniță, pentru că nu vor să devină stat agresor, ei au dreptul internațional de partea lor”, a explicat Tudor Păcuraru.

Colonel SRI, despre războiul din Ucraina: „Putin a băgat Federația Rusă în șanț”

Potrivit spuselor sale, în fruntea armatei ruse a fost pus un inginer, care nu are deloc experiență militară, fapt ce explică pierderile suferite de armata invadatoare în Ucraina.

„Așa ceva se întâmplă doar când există ceva de ascuns, victimele bombardamentelor nu se îngroapă în pădure, acest gest este cultura crimei, o disperare a ocupantului. Am citit în presă că se recrutează militari din pușcării, este vorba și de un canibal care mănâncă din cadavre.

Nu toată armata rusă gândește așa, lor nu le convine că s-au aflat aceste lucruri, care duc la o ruptură de civilizație, după ce te-ai chinuit 60 de ani să construiești gazoducta, ăsta o închide, pierde piața. Este posibil să asistăm la o devoluție a republicilor unionale.

În fruntea armatei este pus un inginer, care n-a avut nimic de a face cu milităria. El a făcut treabă bună la departamentul pentru situații de urgență, pe care l-au parașutat în fruntea armatei să-i învețe meserie.

Ei au o tradiție să nu dea o lovitură de stat în timpul unui conflict exterior, dar eu cred că vor trece peste această tradiție pentru că lucrurile, în momentul de față, sunt foarte urâte. Putin a băgat Federația Rusă în șanț, el își fisurează singur cei patru piloni pe care stă puterea sa”, a declarat, vineri, Tudor Păcuraru.