Esential

EXCLUSIV! Meci închis pentru Putin! Analiza unui colonel SRI: ”Nu-și poate onora promisiunile către chinezi. Va fi înlocuit”

EXCLUSIV! Meci închis pentru Putin! Analiza unui colonel SRI: ”Nu-și poate onora promisiunile către chinezi. Va fi înlocuit”
sursa foto evzplay

Prezent la Podcastul EVZ Play, Tudor Păcuraru, colonelul SRI a atins niște subiecte sensibile, principalul fiind parcursul lui Vladimir Putin în conflictul creat cu Ucraina.

Tudor Păcuraru cum a susținut de foarte mult timp, în acest conflict „China la un moment dat va deveni parte a soluției. Ei în momentul de față trec prin circumstanțe dificile din punct de vedere economic, mai ales că este blocată la Pacific din cauza unui alt conflict. Chinezii nu vor sta cu mâinile în sân. Kazahstanul a încheiat un acord militar cu China, Xi înainte să meargă să discute cu Putin a făcut o escală în Kazahstan, pentru că „Putini” sunt trecători. China s-a ferit să intervină cu militari pentru Rusia, că nu dă bine, nu este un stat fraier. Ei își dau seama de reala catrastofă. În discuțiile pe care le-au avut, Putin i-a făcut promisiuni lui Xi pe care nu le poate respecta.”

Soluțiile lui Vladimir Putin

Putin nu prea mai are soluții, s-a îngropat de unul singur. Mobilizarea generală nu este o soluție nici fezabilă și nici dezirabilă, fezabilă: aduci oameni în caserme, cine îi instruiește? O mobilizare generală nu au cu cine să o facă, nici măcar bocanci nu au. Trebuie să fie schimbată conducerea. Nu exista un sistem prevăzut de schimbare a echipei în prezent. Eu îl va pe Putin urcând drumul spre Târgoviște, ca Ceaușescu, nu ține cont de lucruri de care trebuie să țină cont. Își croiește singur viitorul, ghidat după greșelile din trecut. Tot acest gest făcut de Putin, pe Rusia o va costa cel puțin o generație, 20-25 de ai vor fi priviți ca niște agresori, vor avea de suferit economic, ei nu sunt oameni bogați, în provincie se trăiește rău” susține Tudor Păcuraru.

Acesta a mai comentat despre articolul apărut în presă în care era dezvăluită o groapă comună în Ucraina. „Așa ceva se întâmplă doar când există ceva de ascuns, victimele bombardamentelor nu se îngroapă în pădure. Acest gest este cultura crimei, o disperare a ocupantului. Am citit în presă că se recrutează militari din pușcării, este vorba și de un canibal care mananca din cadavre. Aceste lucruri duc la o ruptură de civilizație, după ce te-ai chinuit 60 de ani să construiești gazoducta ăsta o închide, pierde piața” mai adaugă colonelul SRI.