Infofinanciar > Esential > EXCLUSIV! Ion Cristoiu la podcastul HAI România despre Marcel Ciolacu: „Am auzit că pe Dîncu el l-a lucrat”
Esential

EXCLUSIV! Ion Cristoiu la podcastul HAI România despre Marcel Ciolacu: „Am auzit că pe Dîncu el l-a lucrat”

Ion Cristoiu, Sursa foto: HAI România
Sursa foto: HAI România

În podcastul lui Ionuț Cristache de pe canalul de Youtube HAI România a fost Ion Cristoiu. Pe lângă subiectele internaționale, cei doi au vorbit și despre oficialii interni, printre care și Marcel Ciolacu.

Ion Cristoiu a spus că această atitudine a lui Marcel Ciolacu este o adevărată calitate, calitate pe care o are și Vladimir Putin „a cucerit și a înlăturat”.

Care a fost implicarea lui Marcel Ciolacu în cazul lui Dîncu?

Se pare că președintele Camerei Deputaților din România a vrut să se asigure că va avea o cale mai liberă către funcția de prim-ministru pe care o va ocupa după rotativă.

Ion Cristoiu a spus că în acest fel el și-a „lucrat” toți adversarii din PSD: „ pe Firea a trimis-o să se bată cu Nicușor, e o greșeală, ea nu are cum să fie realeasă”.

Jurnalistul a mai spus însă un lucru extrem de interesant și anume faptul că Marcel Ciolacu ar fi avut o implicare în demisia fostului ministru al Apărării, Vasile Dîncu.

„Pe unii am auzit că de fapt pe Dîncu el l-a lucrat. Nu s-a spus până acum. Că Dîncu  începuse și el să crească. În cazul de față e o chestie, nici măcar nu e o noutate cu Iohannis”, a declarat acesta în exclusivitate.

De asemenea, Ion Cristoiu a amintit și despre cei de la guvernare, în special „cei care lasă impresia că sunt prostănaci”.

„Cu cât pare mai slugă mai prost cu atât nu știi ce ascunde. Eu n-aș avea încredere în ei. Pentru  Klaus Iohannis nu a venit momentul decontului. Este și războiul, oamenii mai au nevoie de el. Și la PNL încă nu s-au limpezit apele dar în curând or să se limpezească și acolo. El pune oameni de care sunt siguri că sunt mediocri. PNL are o foarte mare problemă, asta e leadership-ului”, a spus acesta.

Desemnații României în lume

Totodată, cei doi, Ionuț Cristache și Ion Cristoiu, au vorbit și despre cei desemnați la Institutele Culturale Române din Londra, dar și din Lisabona. În emisiune ei au urmărit conferințele de presă ale momentului alegerii celor doi, Catinca Nistor, la Londra și Dinu Gîndu, la Lisabona. Se pare că cei doi nu au știut să ofere răspunsuri concrete despre ceea ce ar urma să facă acolo.

„Ce treabă are DNA cu ăsta? E o pocnitoare. Domnul Bologa trebuie confirmat. Este o pocnitoare ca și cu Pițurcă că nu e probă. Problema de aici este în felul următor este lipsa de orice atenția pe care a acordat-o ea postului( nr. Catinca Nistor). A pus-o da, bun. Totuși, înainte de asta mă voi duce în față unor oameni. Chiar dacă nu te duci acolo, hai să văd și eu ce e cu institutul ăla de la Londra, ce planuri are, ce bani și îi mânca pe ăștia. Mai grav decât toate astea este faptul că nu se pregătește. Asta spune că nu vor face nimic. Înainte de a mă duce e un examen. Dacă eu mă duc la un post mă pregătesc. Cum vin la serviciu și nu știu unde e”, a spus Cristoiu despre Catinca Nistor.