Esential

EXCLUSIV! Cristoiu la podcast-ul EVZ-Play: „Zelenski are vilă de 4 milioane de euro și încasează lunar 50.000”

Cristoiu Sursa foto Podcast Evz Play
Sursa foto Podcast Evz Play

Ion Cristoiu a fost prezent în cadrul podcast-ului EVZ-Play. Acesta a atins și subiectul despre război și Volodimir Zelenski.

Acesta a spus că președintele Ucrainei are î vilă într-o zonă de luz din Italia care este în valoare de 4 milioane de euro. De pe urma acesteia, președintele încasează lunar o sumă extrem de mare, însă nu participă cu nimic la situația economică a țării atacate de război.

Zelenski are vilă de 4 milioane în unul dintre cele mai luxoase locuri din Italia și încasează 50.000 de euro lunar. Domnule Zelenski de ce nu vinzi vila?”, a spus  acesta.

Totuși, condiția pe care a pus-o liderul de la Kiev în ceea ce privește închirierea vilei se referă la faptul că persoanele care vin aici nu trebuie să fie de naționalitate rusă. 

„Suntem autorizați să o închiriem cu condiția ca locatarii să nu fie ruși! Avem un mandat de la proprietar care ne interzice categoric să facem acest lucru. O putem închiria oricui, dar nu cetățenilor ruși!”, a transmi reprezentantul agenției imobiliare. 

 De asemenea, el a făcut trimitere și la gazele prezente din Ucraina.

„Are Ucraina zăcăminte de gaz? Și ei unde au gaz? Ei de ce au de la ruși? Nu e murdar? Gazul pe unde vine? Cum arată viața în Kiev? Vreau să știu cum trăiesc ucrainenii”, a declarat acesta.

Întrebat despre durata războiului de la granițele țării, Cristoiu a susținut că „Va mai dura vreo 20 de ani. Nu este un război între Ucraina și Rusia. Este un război aparte între Occident și Rusia. O parte dintre cele două va crăpa”.

Ce înseamnă dacă Rusia va pierde acest război?

„O înfrângere a Rusiei în Ucraina este o prăbușire a oricărui regim din Rusia. Prăbușirea pe front, căderea va duce la revolte sociale. Țarul Nicolae al II-lea a căzut când Rusia a pierdut războiul ruso-japonez. A mers la început bine, după care a mers catastrofal. Nu mi-aș dori, dacă aș fi lider occidental ca Rusia să explodeze. Trebuie să înțelegem și Occidentul. Occidentul s-a angajat în acest război de la început. Numai o încleștare fierbinte o să rezolve”, a spus el.

„Atunci rușii încheiau operațiunea specială, iar efortul de război al rușilor dispărea. Scopul din punct de vedere economic al rușilor, ține economia pe loc. Prin contraofensivă lentă, totul e că rușii e ca să nu plece de acolo militarii. Occidentul spune la un moment dat, excedat, nemaiputând face față din punct de vedere economic spune oleacă, gata. Rușii spun că sancțiunile vor duce la crăparea în Occident. Măsurile UE sunt ridicole”, a susținut Cristoiu.

De asemenea, restricția circulației rușilor în Europa reprezintă o mare problemă pentru Occident, însă. „Astfel de convingeri îl întăresc pe Putin în Rusia”.