Infofinanciar > Esential > EXCLUSIV! Bomba lui Cristoiu: ,,Moldova sub Maia Sandu este pe ducă.” E posibil să ne unim
Esential

EXCLUSIV! Bomba lui Cristoiu: ,,Moldova sub Maia Sandu este pe ducă.” E posibil să ne unim

EXCLUSIV! Bomba lui Cristoiu: ,,Moldova sub Maia Sandu este pe ducă.” E posibil să ne unim
sursa foto EVZ Play

Prezent la podcastul EVZ Play cu jurnalistul Răzvan Turcescu, Ion Cristoiu a oferit lămuriri cu privire la unirea României cu Moldova. El susține că Maia Sandu are o politică defectuoasă, care ar putea duce Republica spre un dezastru.

,,Moldova sub Maia Sandu este pe ducă. Dacă vă uitați la gesturile ei, sunt de Monica Macovei ajunsă președintă! Sunt scurgeri de informații în care membrii guvernului ei puneau la cale mai rău decât Dragnea. Ea la început a fost foarte prudentă, pentru că Republica Moldova nu este România, este trei sferturi rusificată. Are Transnistria. Ea a evitat să fie ,,zelenskizată”. În Politico, a fost scris că Moldova este ultimul zid înainte de a veni rușii. Deja este limbajul lui Zelenski! Au avut loc demonstrații despre care s-au zis că sunt plătite. Ca cele din perioada lui Dragnea. Ei chiar sunt într-o situație dezastruoasă economic. E foarte important să știm că am primit misiune din partea EU si NATO să fim un fel de.. să încasăm în numele lor!” a atras atenția Ion Cristoiu.

Cristoiu a transmis că Republica Moldova ar fi un cadou pentru România, conturat într-o unire. În acest sens, analistul politic a transmis că amestecul țării noastre pe scena de război poate ajunge să ne coste mult, mai ales că suntem pe primele locuri la ajutorul furnizat pentru Ucraina.

,,Moldova, care este mult mai vulerabilă, ne vârâm mâinile în acea problemă. La un moment dat, dacă acolo situația se strică rău, amestecul nostru poate să ne coste. Vom trebui să suportăm niște greșeli pe care le face Maia Sandu”, a precizat Ion Cristoiu.

Maia Sandu are o administrație defectuoasă

Ion Cristoiu a transmis că dacă România se va uni cu Republica Moldova, nu va fi nicidecum un beneficiu, întrucât Maia Sandu are o administrație destinată eșecului. În acest context, Cristoiu precizează că mai mulți moldoveni au locuri de muncă la Moscova, nu la Bruxelles.

,,Maia Sandu nu a reușit să dea jos Guvernul ei! În aceste condiții, eu cred că liderilor noștri li se pune în față o fereastră oportună pentru care noi vom prelua buboiul. Dacă ne-o dă nouă, o luăm canceroasă. Adică, eu ca lider din Occident aș rezolva liste și aș putea rezolva crize economice. Să rezolve România! Pentru că ea, așa cum e acum, răspunde! La ora actuală, în prim-plan este Moldova cu problemele ei mari, uriașe. O minimă analiză spune că marea majoritate a moldovenilor lucrează la Moscova, nu la Bruxelles, pentru că e mai ușor, știu limba. Până la acest război, știam că moscoviții erau deja ca parizienii, nu mai lucrau. În casierii și mall-uri nu mai lucrează rușii, ei sunt boieri! Construcțiile sunt ale celor din Asia, care vin la noi. Sunt foarte multe lucruri care fac din Moldova cele mai mari bătăi de cap. Nu Ucraina”, a averitzat Ion Cristoiu.

Dezastrul din Republica Moldova

Ion Cristoiu a amintit faptul că analizele arată un dezastru administrativ în Republica Moldova. Conform acestuia, Maia Sandu a încercat să facă într-o zi ceea ce Vladimir Putin a realizat în Federația Rusă pe parcursul a 10 ani.

,,O analiză rece arată că acolo e un dezastru. Nu e venită din cauza rușilor. Un dezastru este și în felul în care a administrat doamna Maia Sandu țara. Ea a venit pe o țară împărțită de olgarhi. Lui Putin i-au trebuit 10 ai și era Putin! El a venit la putere pe o Rusie împărțită de oligarhi! Hodorovski, care se dă acum dizident era împăratul petrolului. Când a rămas Federația Rusă, ea a fost împărțită între niște bandiți. Nu aveau zăcăminte. Se discută ca viitor Secretar General al NATO să fie Chrystia Freeland, care este ministra de externe a Canadei. Ea a trăit în Rusia și este autoarea unei cărți celebre numite ,,Chilipirul secolului”. Arată cum a împărțit Rusia acești bandiți, care la un moment dat nu mai puteau fi controlați. Primul lucru pe care l-a făcut Putin a fost de a-i hăitui pe toți. Oligarhii nu sunt adevărați, ci un fel de KGB. A fost Putin, a fost Rusia și i-au trebuit vreo 10 ani. Maia Sandu a încercat să facă asta într-o zi. Precum Codruța sau Macovei. Sigur că trebuia să facă asta, dar cu înțelepciune! Ea este o USR-istă. Darâmăm, arestăm! A dat afară procurori”, a transmis Ion Cristoiu.