Infofinanciar > Esential > EXCLUSIV! Amir Tsarfati, la podcastul EVZ Play: „Israelul este statul unei naționalități”
Esential

EXCLUSIV! Amir Tsarfati, la podcastul EVZ Play: „Israelul este statul unei naționalități”

Amir Tsarfati, Sursa foto EVZ Play
Amir Tsarfati, Sursa foto: EVZ Play

Astăzi, la Podcastul EVZ Plat, moderat de Manu Ionescu, a fost prezent scriitorul Amir Tsarfati. Interviul a fost realizat în Hotelul David Citadel din Ierusalim. Cei doi au atins mai multe subiecte printre care situația actuală a Guvernului din Israel.

Amir Tsarfati a menționat faptul că anii de dinaintea alegerii guvernului din Israel, când era Netanyahu la conducere erau cei mai sigur ani din punct de vedere al securității, având în vedere cele două atacuri cu bombă din Ierusalim. Acesta a spus că Netanyahu știa cum să se facă respectat și reușea „să îi pună pe teroriști la respect”.

Israelul a avut un guvern slab 

„Ceea ce am avut acum, într-un an și jumătate,  s-a văzut clar ce înseamnă un guvern slab.  Uite ce s-a întâmplat: Inflația noastră a crescut.  Terorismul e din nou pe stradă.  Ne-am pierdut respectul printre vecini. Oamenii nu se mai simt în siguranță.  Adică, toate acestea se văd clar de sus în jos”, a continuat scriitorul.

Se pare că populația din Israel s-a săturat de situația actuală și a decis, să îl pun la conducere din nou pe Netanyahu. De asemenea, și Tsarfati susține că l-a votat pe Netanyahu.

„Am votat cu Netanyahu. Pentru că l-am votat de patru ori în ultima perioadă. Problema este că oamenii în Israel  au fost spălați pe creier  de mass-media seculară, liberală și progresistă.  Au spus la nesfârșit că Netanyahu este corupt.  Au pornit un proces împotriva lui, dar nu au găsit nimic murdar. Una din poveștile stupide este că Netanyahu a fost promovat excesiv în mass-media.  Nimeni în lume nu a fost vreodată acuzat de așa ceva.  Când te uiți mai atent la cum au manipulat,  afli că Netanyahu a fost de fapt vorbit de rău, l-au denigrat”, a spus acesta.

„Când o țară își pierde identitatea, atunci îi vine pieirea”

Se pare că Uniunea Europeană nu este foarte încântată de această situație cu Netanyahu din nou la conducere.

„UE are agenda globalistă. Vrea să dispară granițele. Se preocupă cu schimbările climatice. Comunitatea LGBTQ este pe ordinea zilei. Avem, de fapt, aceeași spălare a creierului pentru întreaga lume”, a transmis Tsarfati.

Despre Netanyahu, Amir Tsarfati a spus că el este cel care a propus legea naționalității, mai exact, „Israelul este statul unei naționalități”.

„Noi vrem să tratăm pe toată lumea cu mare respect și demnitate, dar acesta este un stat evreiesc. Israel este țara evreilor. Ai o grămadă de țări arabe. Dar avem un singur stat evreiesc. Asta spune Netanyahu. Și, prin urmare, nu mă aștept ca arabii să-l iubească. Da, asta înseamnă că Israelul este statul unei naționalități. Că este mai întâi un stat evreiesc. Dar, bineînțeles, îi vom respecta pe toți ceilalți. Nu vrem să ne fie distrusă identitatea evreiască, să se spună că este statul tuturor. Când o țară își pierde identitatea, atunci îi vine pieirea. Da, exact asta se întâmplă acum. Peste tot prin Europa. Se întâmplă în America…Dar sunt și câteva state ca Ungaria, România sau Cehoslovacia care mai rezistă puțin. Dar Polonia, Ungaria și Cehoslovacia, sunt țări ferme împotriva UE și împotriva acestor schimbări. Dar Europei nu-i place asta”, a spus scriitorul.