Info

EXCLUSIV! Acuzațiile de corupție care planează asupra premierului israelian Netanyahu sunt cusute cu ață albă

EVZPLAY
FOTO: EVZPLAY

În cadrul podcastului EVZ Play moderat astăzi de Manu Ionescu, sunt demontate acuzațiile de corupție care planează asupra premierului israelian, Benjamin Netanyahu. Doctorul Herman Bercovici povestește în cadrul interviului despre principalele momente din viața lui, cariera de medic și perioada în care i-a stat alături, în calitate de consilier neoficial așa cum se și auto intitulează, premierului israelian Netanyahu.

Interviul este emoționant și reprezintă totodată un exemplu de viață, nu doar pentru generația tânără în căutarea succesului. Ambiția, caracterul și omenia sunt principalele adjective care definesc cel mai bine ediția de astăzi a podcastului. Lăsând deoparte toate speculațiile apărute în presa internațională, doctorul Bercovici ”relatează din capul locului” faptul că premierul israelian este un om bun și inteligent școlit în Statele Unite, dar care a fost victima unei înscenări pusă la cale de adversarii săi politici.

Benjamin Netanyahu: ”Am deja făcut programul să mai fac pace cu câteva țări arabe”

Prietenia dintre Bercovici și actualul premier al Israelului este una trainică, începută din 1994, an în care pediatrul român primește un telefon de la însuși Netanyahu. Maestru al medicinei, Bercovici l-a consultat și vindecat pe unul dintre copii celui care avea să devină premier al Israelului.

Deși nu s-a vorbit prea mult de trecutul lui Netanyahu, o face acum, doctorul Bercovici, care afirmă „că Beni, în anii 70 era student undeva  în SUA, după un anumit timp a făcut armata în Israel, a venit și a fost reprezentantul Israel la ONU, s-a întors cu mare aureolă. Este un om extraordinar de inteligent, am cu el zeci de ore de conversație, aveam locul nostru. El știe multe lucruri. Sunt lucruri care știe mai multe ca mine de exemplu TORA. Pe linia religioasă este în cunoștință de cauză”.

După această scurtă incursiune în trecutul premierului israelian dialogul se apropie de prezent și de socoteala pe care trebuie să o dea Netanyahu în fața acuzațiilor de corupție. Deși ar putea face bani în 90 de minute cât să-i ajungă pentru un an, prim-ministrul israelian are un țel mult mai nobil și anume să facă pace cu mai multe țări arabe și să îmbunătățească situația economică.

Acuzațiile de corupție. o făcătură instrumentată de adversarii politici

„ Este un om iubit, ar putea face o groază de bani și din afara politicii, mi-a arătat odată un contract pe care l-a primit în 2015, o groază de bani i-au promis pentru fiecare conferință de 45 de minute. Poate să facă bani din 2 conferințe să acopere tot anul din ce primește. Eu (n.r. Benjamin Netanyahu) am deja făcut programul să mai fac pace cu câteva țări arabe. Lucrurile sunt țesute, încă își dorește să amelioreze situația economică. Niciodată lumea nu este mulțumită”.

Cât despre acuzațiile de corupție, Bercovici clarifică și aceste aspecte. „Pentru că n-a putu fi dat jos și au căutat un drum, singurul drum care se putea face, erau acuzațiile de corupție”.

În mod surprinzător fapta de corupție ar fi plecat de la niște țigări de foi, primite de la un cetățean care a beneficiat de servicii consulare pentru a beneficia de viză de America „ Noi când am auzit că a primit de la prieteni, foi de țigări, ne gândeam la început, și eu i-am trimis și mi le-a trimis înapoi, n-a luat, dacă a luat, a luat doar de la prieteni, nu este niciun fel de corupție.

Au căutat ca să vadă că acest om care i-a dus țigări, i-a aranjat Trump viza ca să ajungă la Beni, ceva de genul ăsta. Se vede că totul a căzut, procesul nu s-a închis dar că nu se mai vorbește în public. Altă înscenare este că el a dat ceva, ca să scrie bine despre el. Niște lucruri de toate doare capul a fost și proces” completează Bercovici.

Până la dovedirea faptelor de corupție un lucru este cert Netanyahu a câștigat alegerile la pas „ N-a fost în istoria Israelului ca să fie așa majoritate, nu i-au în considerare cei 10 arabi, dreapta a obținut 64% și sunt 10 arabi care se duc cu cine le dă mai mult”, conchide doctorul Bercovici.