Lumea la zi

Elon Musk, victorie de etapă în procesul cu Twitter! Un judecător îi dă acces la date confidențiale

Elon Musk si Twitter - sursa foto - zonait.ro
sursa foto - zonait.ro

Un judecător ordonă Twitter să îi dea lui Elon Musk documentele unui fost director executiv.  Twitter Inc. trebuie să-i dea lui Elon Musk documentele unui fost director al companiei despre care Musk a spus că a fost o figură cheie în calcularea numărului de conturi false de pe platformă, potrivit unui ordin judecătoresc de luni.

Potrivit Reuters, conturile bot și spam de pe Twitter au devenit o problemă centrală în lupta juridică pentru a stabili dacă Musk, care este directorul general al Tesla Inc (TSLA.O), trebuie să finalizeze achiziția companiei de socializare în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Twitter a fost obligată să colecteze, să analizeze și să prezinte documente de la fostul director general al produselor de consum Kayvon Beykpour, potrivit ordinului emis de cancelarul Kathaleen McCormick de la Curtea de Justiție din Delaware. Twitter și avocații lui Musk, cea mai bogată persoană din lume, nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Beykpour, care a părăsit Twitter după ce compania de social media a acceptat în aprilie să fie achiziționată de Musk, a fost descris în documentele depuse de Musk în instanță ca fiind unul dintre directorii „cel mai intim implicați” în determinarea cantității de conturi spam.

Beykpour nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii trimisă prin intermediul LinkedIn. McCormick a precizat luni, în ordinul său, că refuză cererea lui Musk de acces la alte 21 de persoane care dețin controlul asupra informațiilor relevante.

Investigații pentru Musk

Echipa de avocați a lui Musk îi scrisese lui McCormick săptămâna trecută, cerându-i să ordone Twitter să predea numele angajaților pentru ca aceștia să poată fi interogați. 

Musk a acuzat Twitter la începutul acestei luni de fraudă pentru că a prezentat în mod eronat numărul de utilizatori activi reali de pe platforma sa, lucru pe care Twitter l-a negat. Compania l-a acuzat că a încălcat acordul de achiziție a companiei și vrea ca McCormick să-i ordone să finalizeze tranzacția la 54,20 dolari pe acțiune.

Echipa de avocați a lui Elon Musk cere ca Twitter Inc. să predea numele angajaților responsabili de calcularea procentului de utilizatori ai site-ului de socializare care sunt conturi de tip bot și spam, potrivit unei surse familiarizate cu această chestiune. Conturile bot și spam de pe Twitter au devenit o problemă centrală în lupta juridică pentru a stabili dacă Musk, care este directorul general al Tesla (TSLA.O), trebuie să finalizeze achiziția companiei de socializare în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Musk a declarat luna trecută că reziliază tranzacția deoarece Twitter a ascuns informații despre aceste conturi. Twitter l-a dat în judecată pe Musk pentru a finaliza tranzacția și a declarat că această problemă nu are nicio legătură cu acordul cu Musk.

Twitter și Musk se află în faza de descoperiri a procesului și se pregătesc pentru un proces programat să înceapă pe 17 octombrie în Delaware. Ambele părți au emis citații către bănci și consilieri în încercarea de a aduna dovezi