Infofinanciar > Info > Au ieșit la iveală planurile Rusiei? Ce documente a găsit armata din Ucraina în Trostianets
Info

Au ieșit la iveală planurile Rusiei? Ce documente a găsit armata din Ucraina în Trostianets

planurile Rusiei - sursa foto - antena3.ro
Sursa foto - antena3.ro

Se presupune că atunci când soldații ruși s-au retras au lăsat în urma lor documente cu caracter militar din care rezultă șeful de stat rus, Vladimir Putin, are în plan să ocupe toată Ucraina. Acestea sunt declarațiile Biroului de Investigații de la Kiev pe pagina oficială de Telegram.

Această descoperire a venit în umra unor investigații realizate de forțele din Ucraina în orașul Trostianets, în nord-estul zonei Sumi, conform unui comunicat de presă citat de Business Insider.

Orașul Trostianets se află la o distanșă de aproximativ 300 de kilometri de Kiev și a fost eliberat de armata ucraineană la finalul lunii martie, după rușii l-au ocupat pentru o lună, subliniază The New York Times.

Care erau planurile Rusiei

Conform directorului Biroului de Investigații, Oleski Suhacev, anchetatorii au descoperit „documente importante ale soldaților din forțele armate ale Federației Ruse care arată că Rusia se pregătea să pună mâna pe întreg teritoriul Ucrainei”. Același om asigură și faptul că aceste „dovezi” o să fie cercetate cu atenție.

Oleski Suhacev spune că din momentul eliberării, au fost inspectate peste 2.000 de hectare din orașul distrus. Aceste anchete au fost făcute de oficialii din Ucraina.

În afară de documentele descoperite, armata ucraineană a putut constata și că aproximativ 300 de clădiri de tip rezidențial au fost total distruse. Totodată, s-au găsit și mai multe bombe care nu au explodat și obuze.

La începutul lunii aprilie, armata rusșă s-a retras din Kiev, s-au reorganizat și au decis să pornească acțiunile de ofensivă în zona de est a Ucrainei.

Ucraina rezistă

Acest război sau ceea ce Rusia numește „operațiune militară specială” a început pe data de 24 februarie 2022. Totuși, în ultima vreme, armata din Ucraina are realizări din ce în ce mai mari. Recent, soldații armatei de la Kiev a reușit să recucerească mai multe sate care sunt situate la nord-est și nord de zona Harkovului.

Conform Hotnews, în luna aprilie armata ucraineană a reușit să obțină rezultate pozitive în lupta anti-aeriană contra Rusiei. Forțele armate de la Kiev au declarat, în acea lună, următorul lucru: „Pe 10 aprilie 2022, Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au distrus 11 ținte aeriene ale ocupanților ruși.”.

Ca bilanț, Ucraina susține că a 26.000 de soldați ruși au fost capturați, uciși sau răniți. De asemenea, susțin că au distrus Rusiei următoarele lucruri: 1.980 de vehicule; 519 sisteme de artilerie; 199 de nave aeriene și 12 maritime; 87 de mecanisme de război aerin, 2.808 blindate de luptă și 158 de elicoptere.