Infofinanciar > Lumea la zi > Elon Musk face dezvăluiri șocante despre Twitter! Guvernul SUA are acces „deplin” la mesajele utilizatorilor
Lumea la zi

Elon Musk face dezvăluiri șocante despre Twitter! Guvernul SUA are acces „deplin” la mesajele utilizatorilor

Twitter, Sursă foto: Arabian Business
Sursă foto: Arabian Business

Directorul general al Twitter, Elon Musk, a afirmat în cadrul unui interviu că guvernul american are „acces total” la mesajele directe private ale utilizatorilor platformei de socializare, spunând că aflarea acestei informații l-a scos din minți.

Într-un extras din interviul acordat de acesta lui Tucker Carlson pentru televiziunea americană Fox News, Musk i-a spus lui Carlson că a fost șocat să afle despre capacitatea guvernului de a citi mesajele directe ale utilizatorilor de pe platforma sa.

„Măsura în care agențiile guvernamentale au avut efectiv acces deplin la tot ceea ce se întâmpla pe Twitter m-a lăsat perplex”, i-a spus Musk, care a fondat recent o companie de inteligență artificială numită X.AI, lui Carlson în interviul care va fi difuzat marți. „Nu eram conștient de acest lucru”.

„Asta ar include mesajele directe și private ale oamenilor?” l-a întrebat Carlson pe Musk. „Da!”, i-a confirmat fondatorul Tesla lui Carlson. Musk și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la cel mai recent val de inteligență artificială, denumită A.I., spunându-i lui Carlson că el crede că tehnologia are potențialul de a distruge civilizația.

Inteligența artificială ar putea distruge omenirea

„IA este mai periculoasă decât, să zicem, proiectarea sau întreținerea defectuoasă a avioanelor sau a producției, sau construcția proastă de mașini, în sensul că are potențialul, oricât de mică ar fi considerată această probabilitate, dar nu este trivială, are potențialul de a distruge civilizația”, a spus Musk.

Comentariile vin în contextul în care Musk, care a cumpărat oficial platforma de socializare luna trecută, s-a implicat într-o altă dispută cu National Public Radio (NPR), o organizație independentă de știri. NPR a anunțat săptămâna trecută că își va abandona conturile de Twitter în inactivitate și nu va mai posta pe platforma de socializare, ca răspuns la faptul că Twitter a adăugat o etichetă de „mass-media afiliată statului” la o serie de instituții media care primesc o anumită finanțare publică.

Twitter a renunțat apoi la eticheta „afiliată la stat” și a schimbat-o în „finanțată de guvern”, după ce a primit numeroase reacții de respingere a acestei decizii. Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a afirmat că NPR este o organizație de știri independentă, spunând: „Dacă cineva ar urmări conținutul lor, ar știi clar că sunt într-adevăr o organizație de știri independentă”, scrie The Hill.

Racheta lui Musk se pregătește de lansare

SpaceX, compania lui Elon Musk, este pregătită să facă prima încercare de a lansa în spațiu uriașa sa rachetă Starship, marcând ceea ce ar putea fi o etapă importantă în încercarea miliardarului de a transporta astronauți pe Marte.

SpaceX a declarat duminică că racheta ar putea fi lansată de la baza sa din Texas în timpul unei perioade de 90 de minute începând de luni. În cazul în care racheta nu este pregătită pentru lansare în timpul acestei ferestre, SpaceX are disponibile ore alternative de lansare mai târziu în cursul săptămânii.

Duminică, Musk a încercat să reducă așteptările privind tentativa de lansare. Într-o discuție difuzată pe Twitter, el a avertizat că multe probleme ar putea întârzia lansarea sau ar putea face ca racheta să eșueze. „Doar să nu aruncați în aer rampa de lansare”, a adăugat el, potrivit Financial Times.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.