Infofinanciar > Lumea la zi > Elon Musk dezvăluie cum plănuiește să colonizeze Marte în următorii ani. Un nou clip animat povestește procesul
Lumea la zi

Elon Musk dezvăluie cum plănuiește să colonizeze Marte în următorii ani. Un nou clip animat povestește procesul

elon musk, sursa foto vanity fair
sursa foto vanity fair

Animația prezintă ceea ce pare a fi o colonie umană pe Marte, cu mai multe platforme de aterizare Elon Musk a dezvăluit, într-un scurt clip de animație, cum intenționează să colonizeze Marte în următorii câțiva ani.

SpaceX a publicat un videoclip promoțional animat de cinci minute, care arată cum intenționează să aterizeze oameni pe Marte cu ajutorul navei spațiale Starship a lui Elon Musk. Animația, cu o coloană sonoră având tematică spațială, arată cum ar putea arăta dacă o navă spațială Starship ar ateriza pe Marte într-o zi.

Planul lui Elon Musk pe Marte

Animația începe cu Starship care se ridică dincolo de nori și se îndreaptă spre spațiu, iar prima etapă a rachetei se separă odată ce nava spațială se află pe orbită. Racheta, cu cele 33 de motoare Raptor capabile să genereze peste 15 milioane de kilograme de împingere la decolare, aterizează apoi pe verticală pe Pământ, exact pe rampa de lansare de pe care a decolat.

Starship este văzută continuându-și călătoria și apoi coborând pe Marte, în timp ce devine clar că videoclipul nu prezintă prima călătorie a rachetei spre Planeta Roșie. Telespectatorii pot vedea ceea ce pare a fi o colonie umană pe Marte, care are mai multe platforme de aterizare. În timp ce videoclipul nu menționează exact când se așteaptă Musk să aibă loc colonizarea planetei Marte, pariul miliardarului pare să depindă de succesul viitoarei generații de rachete SpaceX.

Elon Musk a declarat la începutul acestui an că este optimist că prezența umană pe Marte este „posibilă” în 5 ani și „foarte probabilă” într-un deceniu. Șeful Tesla și SpaceX a explicat că lansarea orbitală anticipată a celei mai puternice nave spațiale Starship va avea loc spre sfârșitul lunii aprilie.

Pași înainte spre Marte

La aproximativ doi ani de la ultimul test de zbor la mare altitudine al acestei rachete, compania se pregătește în sfârșit să lanseze pe orbită nava cu destinația Marte. Elon Musk a declarat că lansarea anticipată va avea loc „în tendința de a se apropia de sfârșitul celei de-a treia săptămâni din aprilie”. Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a marcat anterior data de 17 aprilie ca fiind principala zi de lansare, cu date de rezervă pentru 18-22 aprilie.

În cadrul noului test de zbor planificat, Starship și propulsorul său Super Heavy ar urma să decoleze de la instalația Starbase a SpaceX din Texas, înainte de a se prăbuși în largul coastei Hawaii. Deși compania spațială a finalizat deja un test de zbor la mare altitudine pentru un prototip Starship, multe dintre încercările sale anterioare s-au încheiat cu explozia rachetei. Acest lucru a determinat FAA să îndemne SpaceX să finalizeze o analiză de mediu și să ajusteze condițiile de zbor pentru a evita perturbarea vieții sălbatice.

Se pare că singurul lucru care stă în prezent în calea SpaceX este aprobarea de reglementare din partea FAA, care ar putea lua în curând o decizie cu privire la revizuirea conformității de mediu. „Nu spun că va ajunge pe orbită, dar garantez emoție. Nu va fi plictisitor”, a declarat luna trecută Elon Musk, conform Independent .