Infofinanciar > Lumea la zi > Elon Musk anunță că a scos Twitter din criză! Cum a reușit să eficentizeze platforma
Lumea la zi

Elon Musk anunță că a scos Twitter din criză! Cum a reușit să eficentizeze platforma

Elon Musk- Twitter, Sursă foto: Infobae
Sursă foto: Infobae

După achiziția de 44 de miliarde de dolari a aplicației e social-media, Elon Musk declară că a petrecut ultimele 6 luni dormind pe o canapea în biblioteca aflată la etajul al șaptelea din sediul central al companiei Twitter, din San Francisco.

În cadrul unui interviu spontan realizat în seara de 11 aprilie, Musk a decis să discute despre acuzațiile care i-au fost aduse, potrivit cărora gradul de dezinformare a crescut pe platforma de socializarea din momentul în care a preluat conducerea.

De când a preluat conducerea Twitter, Musk a redus în mod agresiv costurile de administrare, ce a dus la concedierea în masă a două treimi din personalul angajat în cadrul companiei.

Lecțiile pe care Musk susține că le-ar fi învățat în ultimele luni

„A fost destul de dureros. Dar cred că, până la urmă, ar fi trebuit să fie făcut. S-au făcut multe greșeli pe parcurs? Bineînțeles, doar știți. Dar totul este bine când se termină cu bine”, a spus Elon Musk despre concedieri.

Acesta a apărat decizia legată de concedierile pe care le-a făcut în cadrul companiei spunând că aceste schimbări au fost necesare pentru a menține Twitter în viață, și tocmai din acest motiv a fost nevoit să reducă personalul la un număr de 1.500 de angajați, de la cei 7.000 câți erau înainte. Nu este deloc distractiv. Este dureros”, a spus el, adăugând: „Compania va da faliment sau … dacă nu reducem costurile imediat”.

De asemenea, acesta a recunoscut că după ce a venit la conducere, compania Twitter a trecut prin câteva momente grele și probleme grave, precum închiderea unui centru de date în luna decembrie a anului 2022, care a dus la probleme la serverele companiei.

În momentul în care a fost întrebat referitor la creșterea bruscă majorare a numărului de postări ce conțin dezinformare sau instigare la ură de pe platformă, Musk a afirmat că acuzațiile cu privire la acest lucru sunt nefondate, însă The Washington Post a relatat că tweet-urile rasiste s-au înmulțit rapid pe Twitter după preluarea companiei de către Musk. Luna trecută, The Post a raportat că Twitter amplifica discursul instigator la ură în pagina „Pentru tine”, cronologia care recomandă utilizatorilor anumite postări, în funcție de interesele lor.

Musk a avut însă și „victorii”

Elon Musk a încadrat la capitolul „victorii” decizia de a oferi public sursa algoritmului său de recomandare a mesajelor, astfel introducând o politică de transparență în ceea ce privește modul în care site-ul „decide” ce apare în feed-ul unui utilizator.

El a mai lăudat și accentul pus pe rezistența pe care a avut-o în fața unei transformări vaste, astfel din punctul său de vedere, Twitter se află aproape de punctul de echilibru financiar. Mulți au prezis că Twitter va înceta să mai funcționeze”, a spus Musk. „Predicțiile lor nu s-au adeverit. … Suntem literalmente pe Twitter acum”, potrivit ProTV.

Una dintre cele mai controversate remarci pe care Elon Musk le-a făcut în cadrul interviului pentru BBC este că a decis să facă o modificare după un sondaj realizat, în care a întrebat dacă ar trebui să demisioneze. După ce majoritatea răspunsurilor s-au adeverit a fi „da” Musk a decis să facă o schimbare: „M-am retras”, a spus el. „Vă tot spun că nu sunt directorul general al Twitter. Câinele meu este directorul executiv al Twitter”.