Lumea la zi

Donald Trump luat la țintă de republicani. Fostul președinte a fost criticat după rezultatele dezamăgitoare obținute în alegeri

cnn.com
Sursa foto: cnn.com

Viceguvernatorul statului Georgia, Geoff Duncan, a declarat pentru CNN că în urma rezultatelor înregistrate în cadrul alegerilor de marți seara, fostul președinte Donald Trump a fost ”concediat ” de republicani.

„Nu se poate nega că Donald Trump a fost concediat marți seara. Comitetul Partidului Republican a adus câteva nume în fruntea listei, iar Ron DeSantis (guvernatorul statului Florida, n.r.) este unul dintre ele”, a declarat Duncan.

Înaintea scrutinului din 8 noiembrie Donald Trump a semnalat că va face în data de 15 noiembrie un anunț în legătură cu intențiile sale pentru candidatura la alegerile prezidențiale.

În Georgia se va organiza un al doilea tur de scrutin

Până la momentul alegerilor prezidențiale, în statul Georgia se va organiza un al doilea tur de scrutin care să stabilească câștigătorul dintre cei doi candidați Raphael Warnock și republicanul Herschel Walker.

Viceguvernatorul statului i s-a adresat lui Walker astfel „Să-i spuneți lui Donald Trump să nu se apropie de Georgia timp de patru săptămâni. El este toxic, nu ar face nimic pentru a ajuta campania (…) Și l-aș suna pe Ron DeSantis și i-aș cere să vină în Georgia cât de des poate în următoarele patru săptămâni. Asta ar fi o rețetă câștigătoare pentru Herschel Walker”.

Viceguvernatorul nu este singurul care se ferește de fostul președinte Donald Trump, Michael Lawler sugerează public ca partidul să se delimiteze de Trump „ Mi-ar plăcea să văd partidul că merge înainte. Cred că atunci când ești concentrat pe viitor nu poți merge atât de mult în trecut (…) În cele din urmă, alegătorii vor decide ce doresc să facă, iar fostul președinte va decide, la rândul său, ce vrea să facă”.

Validarea votului ar putea dura chiar și două săptămâni

Validarea rezultatelor ar putea dura chiar și 14 zile după încheierea votului. Republicanii mai au nevoie de cinci locuri pentru a recâștiga majoritatea în Camera Reprezentanților.

Analiștii politicieni sunt de părere că republicanii ar putea obține 30 de locuri suplimentare în Cameră. Lupta se dă în continuare pentru Senat în statele din Georgia, Arizona, și Nevada. Președintele Joe Biden este optimist că democrații vor câștiga Senatul dar le va fi greu să mențină majoritatea la Cameră. Donald Trump a afirmat că un eventual success al republicanilor i se datorează.

Trump și-a exprimat îngrijorarea în cadrul unui interviu pentru Fox News, în legătură cu neajunsurile legate de votul din Arizona, el a prezis o majoritate republican în ambele camere după terminarea numărării voturilor.

De asemenea, fostul președinte s-a arătat îngrijorat și de defectarea mașinilor care au numărat voturile „ Au reușit să facă mașinile să funcționeze în Arizona?”, i-a întrebat Trump pe reprezentanții presei. Vom vedea ce se va întâmpla, dar vom avea o noapte foarte mare. Cred că ne vom descurca bine în Cameră și sper că ne vom descurca foarte bine cu Senatul”, a mai declarat Trump pentru Fox News, citați de antena3.ro.