Lumea la zi

Donald Trump la mitingul din Pennsylvania: „ Joe Biden este dușmanul statului!”

Donald Trump - sursa foto - bzi.ro
sursa foto - bzi.ro

Trump l-a acuzat pe Biden că i-a „denigrat” pe cei 71 de milioane de alegători care l-au susținut. În discursul său din Pennsylvania, fostul președinte Donald Trump l-a numit pe Joe Biden un „dușman al statului” care este cumva controlat de o cabală obscură a altor dușmani.

Domnul Trump l-a atacat pe succesorul său în remarcile făcute la un miting din Wilkes-Barre, Pennsylvania, în sprijinul candidaților republicani la alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie, primul său discurs după ce reședința sa de la Mar-a-Lago a fost percheziționată. El a precizat că Joe Biden a mers la Philadelphia pentru un discurs la o oră de maximă audiență în care a vorbit despre amenințarea la adresa democrației americane reprezentată de  Trump și de susținătorii săi, care resping legitimitatea alegerilor câștigate de democrați și a instituțiilor care nu sunt ferm controlate de Partidul Republican, potrivit Independent.

Dl Trump l-a acuzat pe Joe Biden că i-a „defăimat” pe cei 71 de milioane de alegători care l-au susținut pe fostul președinte în 2020 ca fiind „amenințări la adresa democrației și ca dușmani ai statului”. El a spus că actualul președinte este cel care este de fapt inamicul. „Este un dușman al statului, dacă vreți să știți adevărul. Dușmanul statului este el și grupul care îl controlează și care se învârte în jurul lui”, a spus dl Trump.

Despre FBI

„FBI și Departamentul de Justiție au devenit niște monștri vicioși, controlați de ticăloșii din stânga radicală, avocați și mass-media, care le spun ce să facă”, a spus Trump cu referire la percheziția care a avut loc luna trecută. Mandatul care a justificat percheziția FBI, publicat cu redactări săptămâna trecută în urma unei bătălii în instanță, a găsit dovezi că documente clasificate ar putea fi stocate ilegal la locuința lui Trump, în pofida unui ordin prin care acesta a fost obligat să le returneze după ce a părăsit funcția.

„Raidul rușinos și spargerea rușinoasă a casei mele din Mar-a-Lago a fost o parodie de justiție care și-a bătut joc de legile, tradițiile și principiile Americii”, a declarat Trump la miting, numind-o „unul dintre cele mai șocante abuzuri de putere ale oricărei administrații din istoria Americii”.

Marjorie Taylor Greene, candidatul la postul de guvernator al statului Maryland, Dan Cox, și directorul general al Johnson & Johnson, Alex Gorsky au fost două nume foarte importante care au participat la acest miting. Aceștia au prezentat comentarii ale lui Oz și Mastriano. Oz a criticat răspunsul administrației Biden la COVID-19, spunând că „am văzut idei zdrobite” în timpul pandemiei.

„Am văzut știința înarmată”, a continuat el. Mastriano și-a exprimat o nemulțumire similară față de Biden și aliații săi. „Democrații încearcă să ne distragă atenția cu lista lor murdară și împuțită de idei proaste”, a afirmat el. „Noi, oamenii, suntem supărați, știu că eu sunt”.