Infofinanciar > Lumea la zi > Dmitri Peskov, dezvăluiri despre armata Rusiei! De unde primește Putin informațiile despre frontul de luptă
Lumea la zi

Dmitri Peskov, dezvăluiri despre armata Rusiei! De unde primește Putin informațiile despre frontul de luptă

Vladimir Putin și Dmitri Peskov - sursa foto - gandul.ro
sursa foto: gandul.ro

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a dezvăluit că sursele de informare ale acestuia privind operațiunea militară specială rusă din Ucraina sunt veridice, în ciuda afirmațiilor jurnaliștilor că Putin ar primi informații eronate sau denaturate.  

Potrivit lui Peskov, președintele are „mai multe canale de furnizare de informații”. În trecut, The Wall Street Journal a scris că Putin ar primi rapoarte despre operațiunea militară  specială (războiul purtat în Ucraina) în care „succesele sunt subliniate, iar eșecurile sunt minimalizate”.  

Datele stării războiului pe care le primește Putin sunt vechi de zile întregi 

Sursele publicației au susținut, de asemenea, că actualizările privind situația de pe front ajung la biroul președintelui rus în câteva zile, ceea ce face ca datele să fie „învechite”. Peskov a mai spus că planificarea operațiunii militare speciale ruse face parte din categoria de informații clasificate. Zilele trecute, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a confirmat că Putin va vizita zona operațiunii militare ruse din Ucraina, conform Stiripesurse.

Rusia nu vede nicio undă de pace cu Ucraina 

Într-o întâlnire cu jurnaliștii, reprezentantul Kremlinului a afirmat că prin continuarea trimiterii de arme către Ucraina, Vestul întețește conflictul deja existent. 

Acesta a avertizat: „Furnizarea de arme continuă, iar gama de arme furnizate se extinde. Toate acestea, bineînţeles, duc la o agravare a conflictului. Acest lucru nu este de bun augur pentru Ucraina”, citat de ȘtirileProTV. 

Comentariile au venit în urma frustrării Moscovei asupra faptului că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a vizitat capitala SUA, Washington DC. În urma întâlnirii și colaborării dintre Zelenski și oficialii de la Washington, Dmitri Peskov a acuzat SUA că duce în Ucraina un război indirect de facto împotriva Rusiei. Oficialul rus a menționat că mai multe livrări de arme occidentale către Ucraina vor duce la o adâncire a conflictului, precizând că sistemele americane Patriot sunt o țintă legitimă pentru armata rusă, de care nu le este însă frică, deoarece sunt învechite.  

„Acest lucru nu contribuie la soluționarea rapidă a situației, ci invers. Și totodată asta nu poate împiedica Federația Rusă să-și atingă sarcinile în cadrul Operațiunii Militare Speciale. Aceasta duce la faptul că, din păcate, suferința poporului ucrainean va continua mai mult decât ar putea”, a declarat Dmitri Peskov, citat de ProTV Chișinău. 

Rusia caută să demilitarizeze forțele ucrainene 

După ce a suferit o serie de înfrângeri în ceea ce Moscova numește „operațiunea sa militară specială”, Rusia caută o victorie pe câmpul de luptă în estul Ucrainei, unde forțele sale încearcă de luni de zile să captureze micul oraș Bakhmut. 

Biden, care a declarat că ar fi gata să discute cu Putin dacă liderul rus ar fi serios în ceea ce privește găsirea unei modalități de a pune capăt războiului, a vorbit despre dificultatea cu care s-ar putea confrunta Moscova de a găsi ceea ce a descris ca fiind o rampă de ieșire pentru a salva fața pentru a pune capăt conflictului.