Infofinanciar > Info > Black Sea Oli&Gas: „Din luna iunie scoatem gaze din Marea Neagră!”
Info

Black Sea Oli&Gas: „Din luna iunie scoatem gaze din Marea Neagră!”

Black Sea Oli&Gas: „Din luna iunie scoatem gaze din Marea Neagră!”
sursa b1tv.ro

În urma unei întâlniri care a avut loc la Palatul Victoria între premierul Ciucă și Eric Faillnet, director al Grupului Carlyle International Energy Partners, principalul acţionar al companiei Black Sea Oil&Gas, s-a stabilit începerea exploatării gazelor naturale din Marea Neagră.

„Pentru români, este un obiectiv esenţial, în demersul de a obţine independenţa de aprovizionare faţă de gazul rusesc, a declarat Prim-ministrul. Guvernul încurajează investiţiile în sectorul energetic, iar ţara noastră se numără printre statele europene care îşi pot gestiona în bună măsură cantitatea de gaze naturale pentru consumul intern. Noua lege offshore, pe care am iniţiat-o la nivelul Coaliţiei de guvernare şi care va fi adoptată curând, creează un cadru predictibil şi stabil investitorilor. Oferind un echilibru între interesele statului şi cele ale mediului de privat, România are oportunitatea de a deveni chiar exportator în regiune, după dezvoltarea exploatărilor de gaze la Marea Neagră”, este declarația, potrivit comunicatului, a lui Nicolae Ciucă.

Luna iunie este preconizată pentru începerea proiectului, dacă testele realizate au succes 

Având o capacitate de livrare a unui miliard de metri cubi anual, testul care este realizat acum pentru asigurarea unei buni funcționalități asigură reprezentanţii companiei Black Sea Oil&Gas că proiectul de la Midia este pregătit să demareze în luna iunie

Această companie, după cum susțin reprezentanții, este creată pentru calitatea sănătății și siguranței mediul. Operațiunile sunt defășurate în conformitate cu reglementările naționale și internaționale și cu cele mai bune practici în sectorul offshore de petrol și gaze. Aceasta beneficiază de o susținere financiară solidă din partea acționarilor de talie mondială, Grupul Carlyle și BERD. Așadar, se promite inaugurarea primului proiect de dezvoltare a gazelor din platoul continental al Mării Negre din ultimii 30 de ani și au, deasemenea, infrastructura necesară pentru a avansa atât dezvoltarea de noi descoperiri de gaze, cât și proiectele de energie verde.  În România, această activitate este denumită extrem de importantă, pentru țară în privinţa dezvoltării unei industrii care ar putea contribui, conform unui studiu realizat de Deloitte*, cu peste 70 de miliarde de dolari la economia românească, susţinerea a peste 30.000 de locuri de muncă anual și peste 26 de miliarde de dolari de venituri la bugetul de stat sub formă de taxe și redevențe. În plus, creșterea acestei industrii are potențialul de a face din Constanța Aberdeen-ul Mării Negre. Această industrie este, de asemenea, importantă pentru regiune, deoarece țara deține o poziție geopolitică strategică în ceea ce privește accesul la piețe și capacitatea acesteia de a furniza securitate energetică.