Infofinanciar > Info > Discuții aprinse în Parlamentul României! Declarația privind susținerea Ucrainei a fost dur criticată
Info

Discuții aprinse în Parlamentul României! Declarația privind susținerea Ucrainei a fost dur criticată

Parlamentul României
Sursa B1TV

La mai bine de un an de la izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina, Parlamentul României a adoptat o declarație potrviti căreia țara noastră  va susține Ucraina în efortul acesteia de a .

Aceasta a fost votată de forul legislativ cu 285 de voturi „pentru”, 5 „contra” și 2 abțineri, fapt ce a declanșat reacții acide și discuții în contradictoriu între parlamentari.

„Mai avem un pas şi vom fi solicitaţi probabil după o lună de la intrarea în război, încălcând Constituţia, să aprobăm intrarea României în război. Un război în care România va fi folosită doar ca teatru de operaţiuni”, a declarat senatoarea Diana Șoșoacă pe un ton admonestator, înainte de a i se opri microfonul.

Pe de altă parte, deputatul PNL, Pavel Popescu, a declarat că „este de datoria noastră minimă, morală, ca de fiecare dată când auzim astfel de cuvinte, ca cele care au fost rostite, să ieşim public şi să fim de partea bună a istoriei, de partea adevărului”.

Pavel Popescu, critici la adresa colegilor

Acesta a criticat aspru alegerile colegilor săi afirmând că ”este absolut inacceptabil ca nişte colegi care vin dintr-un soi de hemoragie, aici, zilnică, din Ambasada Rusiei, şi vreau să clarific acest lucru, informaţie publică. Colegii care au vorbit se duc săptămânal, lunar, în Ambasada Rusiei, în casa celor care îl validează pe criminalul Putin în acest război”.

„Ceea ce fac unele partide politice din România şi unii politicieni absolut iresponsabili, astăzi, de la pupitrul Parlamentului, este un rău mult mai mare decât ne putem imagina. (…) Este la fel ca şi cum aţi arunca o grenadă, stimată doamnă senator, pentru că ceea ce se spune de la pupitrul Parlamentului este atât de toxic încât nu ştiu dacă noi realizăm cu adevărat. Orice partid politic, orice lider al unui partid, orice politician din acest Parlament care are curajul, în vreun fel, direct sau indirect partea Federaţiei Ruse, care calcă în picioare poporul ucrainean, are pe mâinile sale sângele celor care mor zilnic acolo”, adaugă Popescu.

Deputatul PNL a comparat declarațiile senatoarei Diana Șoșoacă într-o manieră dură, cu aruncatul unei grenade, afirmând că orice politician din Parlamentul României ce ia partea Rusiei își pătează mâinile cu sângele poporului ucrainean.

„Domnul Pavel Popescu poate face parte din categoria analfabeţilor funcţionali care nu sunt în stare să înțeleagă un discurs. Şi dumneavoastră sunteţi în categoria extremistă care vrea să pună pumnul în gură unora şi altora. Trebuie să liniştim de la tribuna Parlamentului toţi românii, nu, nu intrăm în război, nu ne trimitem copiii la război. Românii au fost speriaţi mult prea mult, de pandemie, de crize repetate, nu ne trimite nimeni într-un război care nu e al nostru”, a replicat George Simion, liderul partidului AUR.

Titus Corlățean, senatorul PSD, a făcut o declarație cu subînțeles la adresa colegilor săi: „Este scris pentru că era necesar, este un element de poziţie constantă a statului român, dincolo de suişurile şi coborâşurile din ultimele zile. Aşa încât, atunci când statul român are de afirmat un interes major trebuie să îl afirme, nu iraţional, nu urlând”

De asemenea, deputatul Dan Barna, a comentat ironic: „Multă fanfaronadă şi multe muşte la arat la declaraţia aceasta pe care a adoptat-o Parlamentul României”, a spus Barna, conform Aleph News.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.