Info

Diete de slăbit pe termen lung și termen scurt. Avantajele și dezavantajele dintre cele două

Diete de slabit Sursa foto Naturalia Shop
Sursa foto Naturalia Shop

Dietele de slăbit sunt extrem de periculoase dacă nu sunt alese cum trebuie. Atingerea greutății ideale necesită timp. Cu toate acestea majoritatea oamenilor își doresc să slăbească peste noapte atunci când se apropie un eveniment important sau sezonul costumelor de baie.

O dietă de slăbit ne poate face foarte bine însă, în același timp, ne poate face și foarte mult rău dacă nu este aleasă cum trebuie. În primul rând, scenariul ideal ar fi ca un medic nutriționist să verifice niște controale pentru a ști exact de ce anume are nevoie organismul. Mersul regulat la sală, iar este un criteriu foarte important pentru menținerea unei greutăți ideale. Cu toate acestea, există avantaje și dezavantaje pentru dietele de slăbit pe care le găsiți online.

Diete de slăbit pe termen scurt

Pierderea în greutate pe termen scurt poate fi definită ca o formă rapidă de pierdere în greutate în care o persoană pierde 1 kg greutate în fiecare săptămână cu ajutorul crizelor de antrenamente de mare intensitate, fără carbohidrați, diete bogate în proteine, post intermitent. O astfel de pierdere în greutate poate necesita un deficit caloric. Iar studiile arată că greutatea pierdută rapid are șanse foarte mari să revină înapoi. Motivul din spatele acestei reveniri a greutății este răspunsul hormonal al organismului la stresul suferit. Hormonii încetinesc procesul de pierdere în greutate pe o perioadă de timp, iar creșterea în greutate are loc atunci când dieta este oprită sau relaxată.

Deficitul caloric poate provoca oboseală, amețeală, greață, dureri de cap, pierderea mușchilor, constipația, căderea părului și menstruația neregulată.

Diete de slăbit pe termen lung

 Adaptarea la un comportament sănătos, care include consumul de alimente integrale nutritive, exerciții fizice zilnice, monitorizarea greutății și evitarea tuturor tipurilor de grăsimi nesănătoase, zaharuri și carbohidrați procesați pentru a susține pierderea în greutate este o abordare pe termen lung care este considerată mai durabilă și sănătoasă. Aceste modificări cuprind domenii precum structura meselor, comportamentul alimentar, cumpărăturile alimentare, numărarea caloriilor, consumul de alcool, exercițiile fizice, gestionarea stresului, somnul, activitățile recreative și vacanța. Pierderea în greutate pe termen lung poate fi definită ca un angajament cu sine pentru a duce o viață sănătoasă și activă, ceea ce duce în mod durabil la o gestionare ideală a greutății.

 Experții în sănătate au validat sustenabilitatea pierderii în greutate pe termen lung și citează adesea impactul benefic pe care îl are asupra menținerii sănătății generale. Este o modalitate de a integra comportamentele sănătoase cu stilul tău de viață zilnic. Această întârziere îi poate demotiva pe unii să urmeze o rutină restrictivă, să reducă indulgențele și să supravegheze aportul de calorii de cele mai multe ori. Deși pierderea în greutate pe termen lung este o modalitate ideală de a rămâne în formă fizică și de a oferi o nutriție optimă organismului, este posibil să nu fie un drum ușor.