Infofinanciar > Lumea la zi > Dictator la dictator trage! Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, trimite 100.000 de soldați să sprijine armata rusă în Ucraina
Lumea la zi

Dictator la dictator trage! Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, trimite 100.000 de soldați să sprijine armata rusă în Ucraina

kim jong un putin
sursă foto: foreignpolicy.com

Occidentul s-a ocupat destul. Acum este rândul Correi de Nord să aibă ceva de spus în cazul conflictului militar dintre Rusia și Ucriana. Kim Jong-un, șeful statului, are de gând acum să trimită un număr de 100.000 de soldați pe frontul european pentru a-l ajuta pe Vladimir Putin și pentru a-l face pe Volodimir Zelenski să capituleze cât mai repede.

„Nu ar trebui să ne sfiim să acceptăm mâna întinsă nouă de Kim Jong-Un”, spune un important expert în apărare de la Moscova, colonelul de rezervă Igor Korotchenko, citat de adevarul.ro. „există rapoarte potrivit cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiţi să vină şi să ia parte la conflict. Sunt rezistenți și neprietenoși și cel mai important lucru, sunt motivați”.

Vrea comunistul să scape de fascist?

Astfel, Coreea de Nord se pare că se pregătește să trimită în Ucraina soldați pregătiți să acționeze și instruiți în diverse domenii militare. Unul dintre scopurile acestei misiuni ar fi, potrivit lui Igor Korotchenko, ca Kim Jong-Un să înlăture „pătura fascistă” din Ucraina: „Dacă voluntarii nord-coreeni cu experienţa lor în folosirea sistemelor de rachete cu lansare multiplă fabricate în Coreea de Nord vor să participe la conflict, ei bine, să dăm undă verde impulsului lor de voluntariat. Dacă Coreea de Nord îşi exprimă dorinţa de a-şi îndeplini datoria internaţională de a lupta împotriva fascismului ucrainean, ar trebui să-i lăsăm”.

Atât Putin cât și numeroși demnitari au susţinut de foarte multe ori că Ucraina este o ţară „fascistă”. Iar dacă Coreea de Nord va interveni, administrația de la Moscova ar urma să-și îndeplinească mai rapid obiectivul, adică îndepărtarea regimului Volodimir Zelenski din fruntea Kievului. Într-o astfel de situația, va fi interesant de urmărit reacțiile Statelor Unite ale Americii.

Cum va mulțumi Putin?

Pentru ajutorul acordat, Vladimir Putin ar pune la dispoziție Coreei de Nord energie electrică şi cereale în schimbul a 100.000 de soldaţi, ofertă cu care acesta ar fi de acord liderul statului asiatic. Iar în același sens, Rusia ar trebui să nu se alăture sancţiunilor internaţionale împotriva regimului lui Kim Jong-Un.

Potrivit presei britanice, soldaţii nord-coreeni ar putea ajunge în regiunile separatiste din estul Ucrainei: Republica Populară Doneţk [DPR] şi Republica Populară Lugansk [LPR], a căror „independenţă” a fost recunoscută de dictatorul nord-coreean.