Infofinanciar > Lumea la zi > Deputații ruși vor să meargă la război! Partidul Rusia Unită vine cu un nou proiect de lege
Lumea la zi

Deputații ruși vor să meargă la război! Partidul Rusia Unită vine cu un nou proiect de lege

Deputații ruși vor să meargă la război! Partidul Rusia Unită vine cu un nou proiect de lege
sursa foto worldcrunch

În urma anunțului președintelui Vladimir Putin de mobilizare parțială, mai mulți parlamentari din Rusia, membri ai partidului Rusia Unită, au depus cereri să fie trimiși pe frontul din Ucraina. O nouă propunere de lege au fost înaintată pentru a permite deputaților să lupte voluntar în Ucraina.

Proiect de lege a fost înaintat de partidul Rusia Unită, care susține invazia rusă din Ucraina, și are ca scop să le permită deputaţilor din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) să poată fi mobilizaţi voluntar pentru a lupta în Ucraina.

Parlamentarii nu sunt scutiți de mobilizare

„Legea federală stipulează că deputaţii nu trebuie să fie mobilizaţi. Acum facem acest demers pentru ca ai mei colegi de partid să poată fi mobilizaţi”, a explicat duminică Vitali Milonov, deputat din Sankt Petersburg, potrivit Digi24.

Propunerea a venit ca urmare a cererii înaintate de mai mulți membri ai Dumei de Stat să fie trimiși pe frontul din Ucraina, fără a-și încălca responsabilitățile legislative față de stat, prin neprezentarea la ședințele Dumei. Deputații care vor ajunge pe front nu vor fi remunerați de stat, ci își vor finanța șederea în Ucraina din banii proprii.

„Dacă va fi luată această decizie, atunci voluntarii noştri (parlamentari) nu vor mai încălca regulamentul. Şi, în acest mod, toţi cei care doresc pot fi mobilizaţi. Nu a mai existat niciodată un asemenea precedent”, a explicat Milonov.

Milonov a anunţat că s-a înrolat într-o unitate de artilerie pentru a apăra Donbasul de atacurile armatei ucrainene.

Deputații cer să meargă pe front

Preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a explicat că deputaţii nu sunt scutiţi de mobilizare, i-a încurajat să-şi facă datoria şi a amintit că deja unii dintre ei luptă în Donbas. Andrei Turceak a susţinut că a primit mai multe solicitări din partea deputaţilor care sunt dispuşi să plece pe front. Aleksandr Borodai, deputat al partidului Rusia Unită şi fost „premier” al „Republici Populare Doneţk”, şi-a exprimat dorinţa de a se înrola.

Anterior, încă cinci deputați ai Dumei de Stat au cerut să-i trimită în zona de operațiuni militare: Dmitri Khubezov, președintele Comitetului pentru protecția sănătății al Dumei de Stat, Dmitri Sablin, vicepreședintele Comisiei pentru apărare, Vitaly Milonov, vicepreședintele Comisiei pentru familie și Sergey Sokol, vicepreședinte al Comisiei pentru politică economică. De asemenea, o altă solicitare a mai fost înaintată și de prim-vicepreședintele Adunării Legislative de la Novosibirsk, Andrei Panferov și Oleg Kolesnikov, toți fiind membri ai partidului Rusia Unită, relatează Adevărul.

„Cei care îndeplinesc cerințele mobilizării parțiale ar trebui să ajute cu participarea lor la operațiunea militară specială”, a spus Volodin pe canalul său Telegram joi, referindu-se la invazia Rusiei în țara sa vecină.

„Nu există protecție pentru deputați”, a adăugat aliatul lui Putin.