Infofinanciar > Lumea la zi > Dependența de Tik Tok. Pe cine afectează cel mai mult
Lumea la zi

Dependența de Tik Tok. Pe cine afectează cel mai mult

TikTok sursa foto BZI
Sursa foto: BZI

Oamenii de știință au studiat adepții aplicației TikTok. Ei dezvăluie cele mai definitive semne de dependență de aplicație și spun că femeile singure sunt cel mai probabil să fie afectate

Oamenii de știință au analizat 173 de utilizatori Tik Tok pentru a identifica semnele cheie ale dependenței de aplicație. Rezultatele au arătat că 6,4% dintre utilizatorii aplicației riscă să devină dependenți. Acești utilizatori au obținut un scor mai mare la singurătate și extroversie. Femeile au mai multe șanse de a fi expuse acestui risc decât bărbații.

Peste un miliard de oameni folosesc aplicația în fiecare lună. Tik Tok a devenit extrem de rapid una dintre cele mai populare platforme de social media de la lansarea din 2016.

Femeile singure sunt mai predispuse la dependență

Cel mai nou studiu al oamenilor de știință a arătat modul în care unii oameni devin dependenți de aplicație. Tot ei susțin că femeile singure sunt cele mai predispuse să devină dependente.

Cercetătorii de la Universitatea din Trinidad și Tobago au analizat 173 de utilizatori TikTok pentru a identifica cele mai definitive semne de dependență de aplicație.

Aplicația influențează comportamentul oamenilor 

„Deși majoritatea utilizatorilor par să folosească TikTok într-o manieră neproblematică, studiul demonstrează că există riscul de utilizare excesivă și posibilă utilizare problematică și este asociat cu comportamente dezadaptative care pot avea un impact potențial negativ asupra vieții de zi cu zi a celor care suferă”, au scris ei în studiul lor.

Până la momentul actual nu au fost realizate foarte multe studii asupra acestei aplicații.

În studiul lor, echipa și-a propus să investigheze dacă măsurile dependenței de Facebook au fost relevante și pentru TikTok. Studiul a analizat date de la 354 de studenți, inclusiv 173 de utilizatori TikTok și 313 de utilizatori Facebook.

Elevii au completat un chestionar despre Facebook sau TikTok, care a evaluat șase criterii – a avea gânduri obsesive despre aplicație, a simți nevoia de a utiliza aplicația, a folosi aplicația pentru a uita de problemele personale, a încerca să reducă utilizarea aplicației fără succes, devenind neliniștit sau supărat atunci când i se interzice utilizarea aplicației și folosirea aplicației atât de mult încât are un impact negativ asupra școlii sau serviciului.

Rezultatele au arătat că 6,4% dintre utilizatorii TikTok riscau să devină dependenți de aplicație. Acești utilizatori au avut tendința de a obține un scor mai mare la singurătate și extraversie, în timp ce femeile au avut, de asemenea, mai multe șanse de a fi expuse riscului decât bărbații.