Infofinanciar > Lumea la zi > Decizie de ultimă oră! Sorin Oprescu a fost lăsat în libertate
Lumea la zi

Decizie de ultimă oră! Sorin Oprescu a fost lăsat în libertate

Sorin Oprescu
Credit imagine: b1.ro

Decizie de ultimă oră a judecătorilor din Grecia. Aceștia au hotărât să îl lase pe Sorin Oprescu în libertate până la momentul următorului termen de judecată.

Însă magistrații l-au condiționat să depună o garanție în valoare de 5.000 de euro. Pe lângă această “taxă”, fostul edil al Capitalei va trebui să se prezinte de două ori pe lună la sediul Poliției. Mai mult de atât, Sorin Oprescu va avea interdicția de a părăsi teritoriul Greciei.

”Decizie șoc pentru justiția din România. O palmă dată justiției din România pentru că sunt, potrivit avocaților lui Sorin Oprescu, foarte multe hibe în dosarul care a dus la această condamnare de 10 ani și 8 luni.

Dar să o luăm pe rând. Ce s-a întâmplat astăzi? Astăzi au avut loc pledoariile lui Sorin Oprescu și ale medicului Adriana Nica, partenera de viață a acestuia. Cei doi au vorbit despre ce s-a întâmplat în timpul urmăririi penale în România și ce s-a întâmplat în timpul procesului care a avut loc și care a dus la condamnarea sa de 10 ani și 8 luni.”, a declarat Cristi Popovici, reporter Antena 3, care a fost prezent în sala de judecată în momentul în care Sorin Oprescu a primit decizia.

Judecătorii contrariați

Sorin Oprescu a povestit două episoade șocante care i-au contrariat pe judecători. Și anume, Sorin Oprescu spunea că în momentul în care trebuia să primească sentința în primă fază, în primă instanță, cineva, nu a dat nume, a venit la el și i-a spus că va lua cinci ani de închisoare, dar va trebui să își țină gura și să nu vorbească despre implicarea Serviciilor în acest dosar. Sorin Oprescu a povestit acest episod spunând că după ce a primit cei 5 ani de închisoare, nu i-a venit să creadă.

A urmat apoi apelul, peste trei ani și la fel cineva i-a spus că va primi 10 ani, va primi dublu, dacă va vorbi despre implicarea Serviciilor și dacă nu își va ține gura. Sorin Oprescu, în timpul urmăririi penale, a început să vorbească despre ceea ce el spunea că Serviciile de informații s-au implicat în capturarea lui și că a fost o victimă politică. Iar în momentul în care a venit această sentință de 10 ani și 8 luni de închisoare, i s-au confirmat temerile că tot ceea ce i s-a povestit este real. A spus cuvânt cu cuvânt lucrul acesta în sala de judecată iar lucrul acesta pare să fi contact pentru magistrați.

Salvarea lui Oprescu

A mai contat și faptul că România nu are condiții decente în închisori. Sorin Oprescu este o persoană de peste 70 de ani, o persoană diabetică, ce are nevoie de o îngrijire mai aparte, lucru pe care nu îl poate avea în România. Același lucru l-a explicat și medicul Adriana Nica. Femeia a dat un exemplu de un rezident al dumneaei care, la închisoarea Rahova, nu a găsit măcar un tensiometru pentru cei închiși acolo și a spus, cu lacrimi în ochi, că dacă Sorin Oprescu va fi trimis în România, acesta va fi condamnat ”la moarte”.