Infofinanciar > Info > Donald Trump și planul lui pentru Mexic! Măsură împotriva traficului de drogurilor
Info

Donald Trump și planul lui pentru Mexic! Măsură împotriva traficului de drogurilor

Donald Trump, sursă foto dreamstime
Donald Trump, sursă foto dreamstime

Nu este un secret pentru nimeni că fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, este un personaj efervescent. Astfel, în 2020 avea ca plan să bombardeze laboratoarele traficanților de droguri din Mexic, spune Mark Esper, ministrul apărării din America în timpul mandatului lui Trump.

Aceste informații fac parte din cartea lui Mark Esper, care va fi lansată pe data de 10 mai 2022. New York Times a citat unele fragmente din respectiva carte, de unde rezulta că Donald Trump ar fi putut să pretindă că nu el ar fi fost răspunzător în cazul unui atac cu rachete asupra statului mexican.

Tot conform aceluiași fost ministru al apărării din Statele Unite ale Americii, care a deținut această funcție din luna iulie a anul 2019 până în noiembrie 2020, Donald Trump ar fi pus de două ori întrebarea dacă ar avea posibilitatea să tragă cu rachete în spre Mexic ca să distrugă laboratoarele de droguri. Mark Esper a spus că aceste cuvinte spuse de fostul președinte al Americii l-au surprins total.

Motivul pentru care Donald Trump ar fi întrebat dacă poată să intervină cu rachete în Mexic a fost reprezentat de faptul că fostul șef de stat al Statelor Unite a fost nemulțumit de fluxul constant de droguri de la granița de sud din vara anului 2020. Atunci când Esper a spus că nu este de acord cu acest lucru, Trump a spus că se pot folosi rachete Patriot pentru distrugerea laboratoarelor și că nimeni nu ar avea de unde să afle cine a fost, de fapt, în spatele acestui atac.

Cum s-au deteriorat relațiile dintre Donald Trump și Mark Esper

La câteva zile după ce s-au anunțat rezultatele alegerilor, Donald Trump a decis să îl demită pe Mark Esper, în noiembrie 2020. Relațiile celor doi au început să se deterioreze atunci când șeful Pentagonului a făcut publică decizia de a se opune desfășurării armatei cu scopul de a opri demonstrațiile împotriva rasismului din țară. Tot în cartea sa, Mark Esber a accentuat cât de nervos era Donald Trump, declarând în cadrul Biroului Oval următoarele: „Nu puteţi pur şi simplu să trageţi în partea de sus? Trageţi în picioare sau aşa ceva”.

Deși a încercat să fie cât se poate de obiectiv și corect în cartea sa, conform New York Times, Mark Esper a spus despre Donald Trump următorul lucru: „Este o persoană lipsită de principii care, având în vedere interesul său propriu, nu ar trebui să fie în funcția de serviciu public.”.

Tot Esper spune că elaborarea cărții A Sacred Oath sau în traducere „Un Jurământ Sacru” a fost pentru el ca și cum ar fi scris pentru istoria Americii și pentru întregul lui popor. Ca să se asigure că informațiille sunt corecte, Mark Esper spune că a trimis scrierile sale în două duzini de exemplare mai multor generali de patru stele.