Infofinanciar > Info > Cum să obții bani chiar și cu salariul minim. Topul ofertelor de la băncile din România
Info

Cum să obții bani chiar și cu salariul minim. Topul ofertelor de la băncile din România

rate-la-banci-rate banca (sursa foto: substantial.ro)
sursa foto arhiva companiei

În România, există posibilitatea de a obține împrumuturi chiar și pentru cei cu salariul minim pe economie. Băncile oferă astfel de servicii. Cu toate acestea, gradul de îndatorare reprezintă un factor crucial în evaluarea eligibilității pentru un împrumut. Acesta se referă la proporția dintre suma totală a ratelor și venitul net al familiei.

„Pentru a-ți calcula gradul de îndatorare, poți face următorul calcul: suma tuturor ratelor (credite, leasing, procente din limita la cardul de credit, etc.) împărțit la venitul net al familiei (din care se scade pensia alimentară, dacă este cazul), după plata contribuțiilor și a impozitelor. Rezultatul se înmulțește cu 100. Numărul obținut se exprimă procentual și reprezintă cât la sută din veniturile lunare este blocat pentru datorii.”

Topul ofertelor de la băncile din România

Banca Transilvania se distinge ca una dintre puținele instituții financiare care acordă credite persoanelor cu salariu minim pe economie. BT acordă credite inclusiv celor cu istoric de plată negativ. Oferta include un credit de nevoi personale cu acces la sume de până la 100.000 lei. Baniise acordă pe o perioadă limitată de 5 ani. Pentru a beneficia de acest împrumut, solicitantul trebuie să aibă un contract de muncă pe perioadă nedeterminată și minimum 3 luni vechime la locul de muncă curent.

Băncile care oferă opțiuni pentru persoanele cu salariul minim includ ING (credit între 2.000 și 90.000 lei, pe o perioadă de 1-5 ani), Raiffeisen (împrumut între 500 și 20.000 de Euro sau echivalentul în lei, pe o perioadă de maximum 5 ani) și BRD (posibilitatea de a accesa până la 130.000 lei pe maximum 5 ani).

Este important de menționat că criteriile de eligibilitate și condițiile de împrumut pot varia între bănci. Consultarea ofertelor și politicii specifice ale fiecăreia este esențială înainte de a solicita un împrumut.

Salariile vor crește

De asemenea, recent, Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, împreună cu patronatele și sindicatele, s-a ajuns la un acord în cadrul Consiliului Național Tripartit privind noile valori ale salariilor minime în construcții, agricultură și industria alimentară.

„Salariul minim pentru constructori și agricultori crește la 4.582 de lei respectiv 3.436 de lei brut. Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat astăzi alături de premierul Marcel Ciolacu la ședința Consiliului Național Tripartit. Consiliul – din care fac parte și confederațiile sindicale și patronatele, a avizat în ședința de astăzi creșterea salariului minim în construcții și în agricultură la 4.582 de lei brut, respectiv 3.436 de lei.

Salariul minim diferențiat pentru agricultori și constructori va fi majorat de la 1 noiembrie 2023. Este o măsură menită să protejeze puterea de cumpărare a celor care lucrează în aceste sectoare”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu. Amintim că de la 1 octombrie 2023 salariul minim brut pe economie a crescut la 3.300 de lei, respectiv 2.079 de lei net”, a anunțat Ministerul Muncii, potrivit DailyBusiness.