Infofinanciar > Lumea la zi > Cum să devii milionar: Cumperi 200 de Land Rover Defender în 2015 și le vinzi astăzi cu peste 200.000 de euro bucata
Lumea la zi

Cum să devii milionar: Cumperi 200 de Land Rover Defender în 2015 și le vinzi astăzi cu peste 200.000 de euro bucata

Land Rover Defender
Sursa foto: Wikipedia

Un britanic a avut în urmă cu opt ani ideea strălucită să cumpere peste 200 de automobile Land Rover. Inspirația i-a venit după ce compania producătoare a anunțat că are de gând să retragă de pe piață modelul Defender, iar investiția s-a dovedit extrem de profitabilă în condițiile în care astăzi un exemplar se vinde cu peste 200.000 de euro bucata

Charles Fawcett este proprietarul companiei britanice Twisted, specializate în modificarea la comandă a automobilelor Land Rover Defender. Și, cel mai probabil, va fi în scurt timp un milionar de succes pentru că ideea sa de a cumpăra peste 200 de modele Defender în urmă cu 8 ani, înainte ca producătorul să le scoată din producție, se demonstrează extrem de rentabilă.

Fawcett exploatează cu succes nișa pasionaților de Land Rover Defender care sunt dispuși să plătească sume exorbitante pentru a intra în posesia unui exemplar rar. Vehiculele comercializate de el sunt ca și noi având mai puțin de 50 de kilometri rulați. Modelele, care sunt disponibile în motorizări atât Diesel, cât și pe benzină, sunt bazate pe modelul XS, care era cea mai luxoasă dotare pentru Land Rover Defender la acea vreme. Fawcett oferă toată gama de culori (opt) a ofertei originale.

O versiune îmbunătățită

Toate cele 200 de Land Rover Defender au fost înmatriculate în 2016, după ce producția a încetat oficial, și sunt printre ultimele ieșite de pe linia de producție. Britanicul a avut grijă să le conserve cât mai bine, astfel încât să le poată valorifica la prețuri maxime în timp.

Prețul în 2015 al Defender 110 XS era de aproximativ 35.000 de lire sterline, aproape 40.000 de euro în prezent. Charles Fawcett nu le comercializează însă în forma lor de atunci. De exemplu, seria limitată „One of One“ pe care a scos-o la vânzare recent include 16 exemplare de Defender XS special modificate de compania sa Twisted. Dincolo de personalizările specifice cerute de fiecare client, fiecare automobil Land Rover beneficiază de suspensii, frâne, jante și anvelope moderne, care oferă performanțe considerabil îmbunătățite față de anul 2015. La interior s-a adăugat iluminare cu LED-uri, mai multă izolare fonică și un sistem de infotainment asemănător cu Apple CarPlay.

Modele unice, la prețuri speciale

Fawcett a explicat că toate cele 16 exemplare de Land Rover Defender 110 XS sunt speciale, dar atunci când vor fi tunate de Twisted, fiecare va fi unic. „De aceea, seria limitată se numește One of One“, a explicat întreprinzătorul britanic, citat de publicația britanică The Sun.

Și într-adevăr vor fi unice și pentru că prețul va începe de la 135.000 de lire sterline + TVA pentru versiunea Diesel și urcă la 184.500 de lire sterline + TVA pentru versiunea mai puternică pe benzină. Așa că cel mai ieftin Land Rover Defender va ajunge să coste aproape în jur de 184.000 de euro, în timp ce cel mai scump aproximativ 250.000 de euro. Un preț pe care doar colecționarii pasionați și cu resurse financiare solide și-l vor permite.

 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.