Infofinanciar > Lumea la zi > Cum crede Zelenski că se va termina războiul din Ucraina! Occidentul trece de la ajutor militar, la rugăminți de pace
Lumea la zi

Cum crede Zelenski că se va termina războiul din Ucraina! Occidentul trece de la ajutor militar, la rugăminți de pace

Zelenski sursa foto Hotnews
sursa foto: Hotnews

Zelenski a vorbit despre amenințările Rusiei cu privire la utilizarea armelor nucleare și a răspuns occidentului cu privire la creșterea în ultima vreme a opiniilor oficialilor, dar și a cetățenilor, care spun că Ucraina ar trebui să cedeze și să se declare învinsă.  

În ultimul timp, capitalele occidentale și-au tot vorbit dacă Ucraina ar trebui să înceapă să considere explorarea unor discuții de pace cu Rusia. Discuțiile Occidentului au trecut, după 10 luni de război, de la soluții militare de pregătiri de armament pentru Kiev la soluții diplomatice, care să pună capăt războiului mai repede. 

„Se va termina în momentul în care vom învinge sau când Rusia nu va mai vrea să lupte”, a declarat Zelenski. „S-ar putea să dorească să încheie războiul dacă se simt slabi, dacă devin izolați și fără aliați. Să sperăm că se va încheia în următoarele câteva luni.” 

Zelenski a vorbit și despre sancțiunile Rusiei 

Președintele Ucrainei a exprimat cât de importante sunt sancțiunile acordate Rusiei și ce s-ar întâmpla dacă aceasta nu ar mai fi izolată din punct de vedere global: „Cel mai mare impact asupra președintelui rus, Putin, vine din partea poporului său. Dacă legăturile cu alte țări continuă, dacă relațiile de afaceri continuă, atunci poporul rus nu va simți niciun disconfort. Și, pentru ei, toate aceste povești despre ceea ce se întâmplă pe teritoriul Ucrainei vor rămâne un fel de ceea ce ei numesc „operațiune specială”, și nu un război care răpește vieți.” 

Cu privire la amenințarea nucleară a lui Putin, Zelenski a spus: „Din nou, el este foarte dependent de poporul rus și vrea să rămână în viață, așa că nu cred că va folosi arme nucleare.” 

Cu privire la monitorizarea ajutorului și a armelor: „Suntem foarte deschiși. Vă rugăm să verificați și să inspectați, dar în timp ce faceți acest lucru, să nu încetinim nicio procedură. Cred că dacă suntem parteneri, atunci suntem parteneri (până la capăt).” 

Zelenski răspunde ignoranței lui Elon Musk 

Elon Musk a postat pe Twitter versiunea lui de declarație de pace, care includea idei precum Crimea să ajungă la Rusia. Postarea i-a supărat cumplit pe oficialii ucraineni. Președintele Zelenski i-a răspuns lui Elon Musk, sugerându-i o vizită acestuia în Ucraina, care poate l-ar ajuta pe Musk să înteleagă mai bine situația. 

„Nu știu dacă cineva îl influențează sau dacă el însuși face aceste alegeri”, a spus Zelenski. „Întotdeauna am susținut, dacă vreți să înțelegeți ce a făcut Rusia aici, veniți în Ucraina și veți vedea  cu ochii voștri, fără cuvinte în plus, iar după aceea ne veți putea spune cum să punem capăt acestui război, cine l-a început și când îl putem încheia”, citează New York Times.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.