Infofinanciar > Lumea la zi > Cultul personalității din Coreea de Nord! Militarii au plâns și s-au aruncat în larg după barca lui Kim Jong-un
Lumea la zi

Cultul personalității din Coreea de Nord! Militarii au plâns și s-au aruncat în larg după barca lui Kim Jong-un

Kim-Jong-Un sursa foto universul.net
sursa foto: universul.net

Cultul personalității lui Kim Jong-un se manifestă tot mai puternic în rândul cetățenilor Coreei de Nord. Imaginile prezentate de televiziunea de stat din țară sunt elocvente în această privință.

Liderul de la Phenian a atras sute de militari în jurul său, atunci când a pornit cu o barcă în larg. Soldații au intrat în apă, complet îmbrăcați, pentru a avea onoarea de a-l acompania pe Kim Jong-un în călătoria sa maritimă. Mulții dintre eu ay plâns și au aplaudat cu putere, în timp ce alții încercau să îl atingă pe liderul suprem.

După ceva timp în care s-a bucurat de uralele mulțimii, dictatorul coreean a zâmbit către militari și le-a făcut semn să se întoarcă la mal.

Videoclipul a devenit viral pe rețelele de socializare.

Kim Jong-un l-a felicitat pe Xi Jinping

Dictatorul nord-coreean i-a transmis liderului chinez Xi Jinping, care a fost ales pentru un al treilea mandat în fruntea Partidului Comunist Chinez, „felicitări călduroase”. Urându-i în același timp „un viitor mai luminos” în ceea ce privesc relațiile bilaterale, potrivit agenției oficiale KCNA, citată de PROTV.

„Împreună cu dumneavoastră, voi contura mai mult un viitor frumos al relațiilor dintre Republica Populară Democrată Coreeană și China, care să răspundă cerințelor vremurilor și voi conduce eforturile pentru realizarea acestuia, astfel încât să continuăm să propulsăm cu putere cauza socialistă în cele două țări.”, a susținut Kim Jong-un într-un discurs publicat de agenția de stat din Phenian, potrivit sursei citate.

Liderul de la Phenian a menționat și importanța istorică a realegerii lui Xi Jinping „Cel de-al 20-lea Congres al PCC a oferit un reper semnificativ pentru partidul și poporul chinez în propulsarea procesului istoric de mare prosperitate a națiunii chineze sub stindardul ideii socialiste cu caracteristici chinezești în noua eră”, a declarat Kim, potrivit Reuters.

Chinezul Xi Jinping și-a asigurat duminică un al treilea mandat de conducere fără precedent și a introdus un nou organ de conducere de vârf, plin de loiali, consolidându-și poziția de cel mai puternic conducător al țării de la Mao Zedong încoace.

Kim Jong-Un și-a sporit garda de corp

Poliția nord-coreeană depune eforturi pentru a spori securitatea la nivel național pentru a asigura siguranța liderului Kim Jong Un, pe fondul creșterii tensiunilor în peninsula coreeană, au declarat surse din țară pentru Radio Free Asia. În ultimele două luni, Coreea de Nord a revenit la strategia sa brinkmanship de provocări repetate, introducând o lege care permite atacuri nucleare preventive, lansând o serie de teste cu rachete, inclusiv una care a zburat deasupra Japoniei.