Infofinanciar > Lumea la zi > Cristiano Ronaldo semnează un contract de 75 de milioane de dolari pe an cu Al Nassr! Înțelegerea va dura până la sfârșitul sezonului 2024-2025
Lumea la zi

Cristiano Ronaldo semnează un contract de 75 de milioane de dolari pe an cu Al Nassr! Înțelegerea va dura până la sfârșitul sezonului 2024-2025

goal.com
FOTO:goal.com

Cristiano Ronaldo a semnat un contract de 75 de milioane de dolari pe an cu Al Nassr FC, care evoluează în prima ligă din Arabia Saudită. Rapoartele anterioare susțineau că Ronaldo ar urma să fie plătit cu 207 milioane de dolari pe sezon deși suma vehiculată inițial a fost de 75 de milioane de dolari.

Ronaldo, în vârstă de 37 de ani, era liber de contract după ce a acceptat să-și rezilieze contractul cu Manchester United și se credea că ar putea pleca în altă parte în Europa pentru a încerca să acumuleze mai multe recorduri în UEFA Champions League, dar nu a primit nicio „ofertă serioasă” pentru a-și continua cariera în Europa.

În schimb, Ronaldo s-a alăturat echipei Al Nassr pentru a ajuta la promovarea fotbalului în Arabia Saudită. Chiar dacă nu vrea să recunoască puterile sale sunt în scădere. Faptul că Ronaldo se îndreaptă spre Arabia Saudită, sau spre Major League Soccer, în acest moment al carierei sale, este perfect logic.

Suma record pe care o va câștiga CR7 în Arabia Saudită

În trecut, a fost legat de o mutare în prima ligă din Arabia Saudită, dar părea cam devreme, deoarece a marcat totuși 24 de goluri pentru Manchester United în sezonul trecut și a demonstrat că poate oferi momente spectaculoase la nivel înalt. În acest sezon? Nu atât de mult.

Cu Lionel Messi legat de o mutare uriașă la Inter Miami în MLS și acum Ronaldo care ar putea să se îndrepte spre Arabia Saudită, spectacolul va continua, doi dintre cei mai mari jucători din toate timpurile ducându-și talentele în noi părți ale globului.

Al Nassr are în echipă nume precum David Ospina, Vincent Aboubakar, Pity Martinez și Luiz Gustavo și este una dintre cele mai de succes echipe din Arabia Saudită, câștigând titlul național de nouă ori, potrivit cbssports.com.

Într-o mutare care va semnala efectiv sfârșitul carierei sale de jucător la nivel înalt, dar care îi va asigura o remunerație extrem de bună în apropierea retragerii sale, Ronaldo a pus vineri după-amiază pe hârtie un contract cu clubul din Riad. Înțelegerea, va dura până la sfârșitul sezonului 2024-25, pune capăt unei scurte perioade de libertate pentru jucătorul de 37 de ani, al cărui contract cu Manchester United a fost reziliat luna trecută.

Cristiano Ronaldo a efectuat vizita medicală

Surse care au cunoștință despre negocieri spun că Ronaldo a finalizat deja părțile din vizita medicală necesare pentru a semna contractul, în timp ce un al doilea set de teste este așteptat să aibă loc săptămâna viitoare. La anunțarea tranzacției, clubul a scris pur și simplu pe Twitter că „cel mai mare atlet din lume a semnat oficial pentru Al Nassr„.

O declarație ulterioară a adăugat: „Istorie în devenire. Aceasta este o semnătură care nu numai că va inspira clubul nostru să obțină un succes și mai mare, dar va inspira liga noastră, națiunea noastră și generațiile viitoare, băieții și fetele să fie cea mai bună versiune a lor. Bun venit Cristiano în noua ta casă”.

CBS Sports a dezvăluit pentru prima dată oferta de 75 de milioane de dolari pe an în noiembrie, când Ronaldo încă își evalua opțiunile în Europa și dincolo de ea. Nu a apărut niciun alt pretendent serios, iar în această săptămână internaționalul portughez a pus la punct termenii finali ai unui contract care îi va permite să exercite o influență semnificativă la clubul saudit.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.