Infofinanciar > Info > Credit în valoare de 410 mil. de euro pentru rețeaua de malluri Iulius! „Împrumut cu scopul de a implementa obiectivele corporate”
Info

Credit în valoare de 410 mil. de euro pentru rețeaua de malluri Iulius! „Împrumut cu scopul de a implementa obiectivele corporate”

-iulius sufrsa foto triadvisor
sursa foto tripadvisor

Iulian Dascălul care se ocupă împreună cu un partener sud-african Atterbury Europe de grupul Iulius au dat lovitura cu o finanțare de 410 milioane de euro, bani destinați susținerii investițiilor în centrele regionale IUlius Mall din orașele Iași, Cluj-Napoca, Suceava și Timișoara.

Finanțarea sindicalizată este acordată de către Erste Group Bank AG, Banca Comer­cială Română S.A., Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien AG, OTP Bank Nyrt. şi OTP Bank România S.A.  

„Este o tranzacţie de referinţă pentru piaţa de real estate din România, prin volumul şi caracteristicile sale care constituie o alternativă viabilă la piaţa de capital. Noul împrumut are scopul de a implementa obiectivele corporate din strategia de dezvoltare a companiei“, a spus Marius Perşenea, chief operating officer la Iulius.

Finanțare record

Această sumă, de peste 400 milioane de euro, este un record atins de Iulius și Atterbury pentru piața imobiliară locală. În trecut au mai fost vorba despre niște finanțări, însă niciodată nu au atins această valoare, conform ZF. Întregul portofoliu dezvoltat de Iulius a ajuns la un miliard de euro investiții. Acesta fiind format din aproximativ 310.000 mp de retail, împărțit în două proiecte mixed-use de regenerare urbană (Palas lași și Tulius Town Timișoara), rețeaua de malluri regionale Iulius Mall – din lași, Cluj-Napoca si Suceava, precum și primul proiect Family Market, din Miroslava. Aceste spații înregistrând anual 70 de milioane de vizite.

lulius mai are în plan dezvoltarea proiectului de birouri Palas Campus, tot din Iasi, dar a început și demersurile pentru un nou proiect mixt, la Cluj-Napoca, pe platforma Carbochim. Palas Campus Iași se laudă cu titlul de cea mai mare clădire de birouri din România, cu suprafața totală de 60.000 mp și valoare investiției care ajunge la 120 de milioane de euro.

La capitolul investiții imobiliare singurul investitor care concurează cu Iulius, a reușit în anul 2020, dezvoltatorul belgian, WDP să semneze un contract pentru suma de 205 milioane de euro de la IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, pentru a sprijini construirea unei suprafeţe totale de aproximativ un milion de metri pătraţi de proprietăţi semi industriale şi logistice în România.

Un alt exemplu care a fost aproape de un record, este dezvoltatorul Prime Kapital, investitor imobiliar activ în Europa Centrală și de Est care a încheiat un contract în valoare de 125 milioane de euro.