Info

Meta Estate Trust a înregistrat un Exit de 4,8 milioane de euro. Banii se vor duce către noi investiții imobiliare

Meta Estate Trust sursa foto metaestatetrust
Meta Estate Trust sursa foto metaestatetrust

Meta Estate Trust, companie de tip holding, care activează în domeniul imobiliar, listat la bursa din România sub simbolul MET, a finalizat cea mai mare investiție de până acum în proiectul imobiliar Smart Residence Lujerului, din București. În septembrie 2021, firma a cheltuit 4 milioane de euro în complexul rezidențial din regiunea Lujerului din oraș, grație unei strategii de afaceri inovatoare care combină piața imobiliară și cea financiară.

„În urma încheierii acestei investiții am încasat 4,8 milioane de euro. Această tranzacție este o nouă dovadă că modelul nostru de business este unul performant”, a declarat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

Reprezentantul companiei a afirmat, de asemenea, că randamentul brut realizat odată cu acest exit a fost de 20% raportat la euro. “Cu un model de business agil, suntem mereu în căutare de noi oportunități în piața imobiliară. Încasările obținute în urma exit-ului din Smart Residence Lujerului vor fi direcționate către dezvoltarea business-ului. În acest moment avem un pipeline solid de proiecte în care suntem în diverse stadii de negociere”, a precizat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

Oriol Casellas sursa foto metaestatetrust

Oriol Casellas sursa foto metaestatetrust

Potrivit afirmațiilor sale, în acest moment compania are investiții în 18 proiecte imobiliare în mai multe orașe din țară. De asemenea, compania a început să comercializeze deja și unitățile achiziționate în cadrul proiectelor Avrig 7, Parcului 20, Aviației Park și Mobexpert Homes din București.

Despre Meta Estate Trust

Meta Estate Trust, companie fondată de un grup de antreprenori români cu o vastă experiență în piața de capital și cea de real estate, și-a început activitatea în urmă cu puțin peste un an.

Modelul de business presupune investiții în segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotație a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare. Compania a derulat două plasamente private și o ofertă publică de vânzare de acțiuni, în urma cărora  capitalul social al companiei a ajuns la valoarea de 87 de milioane de lei.

Începând cu data de 29 August 2022, Meta Estate Trust este prezentă pe piața AeRO a Bursei de Valori București, având simbolul bursier MET.  De la înființare și până în prezent, Meta Estate Trust a investit peste 17 milioane de euro în 24 de proiecte imobiliare, realizând până acum exit total din 6 dintre acestea.