Infofinanciar > Info > În timp ce Nicușor Dan doarme, la Timișoara se pregătește promovarea masivă a orașului
Info

În timp ce Nicușor Dan doarme, la Timișoara se pregătește promovarea masivă a orașului

În timp ce Nicușor Dan doarme, la Timișoara se pregătește promovarea masivă a orașului
Credit imagine: nothingfamiliar.com

În urmă cu o săptămână Primăria Municipiului București a lansat un anunț de consultare a pieței pentru determinarea valorii estimate a serviciilor de consultanță privind elaborarea strategiei de promovare a turismului în Capitală, pentru perioada 2022-2027. Între timp, la Timișoara se acționează deja…

Omul potrivit

Mai precis, fostul șef al Biroului de promovare și informare turistică al României din Viena, Simion Giurcă, un profesionist cu o experiență de aproape 35 de ani în domeniul turismului, și actual secretar general Corps Touristique Austria, a fost cooptat pentru a conduce Asociația pentru Promovarea Timișoarei.

„Simion Giurcă este un profesionist recunoscut atât în România, cât și în afara țării, un iubitor al orașului și un partener de nădejde. El va conduce această asociație care va coagula energiile creative ale municipiului, pentru a promova imaginea Timișoarei din toate punctele de vedere: turistic, investițional, cultural și educațional. Urez succes în continuare, atât lui cât și partenerilor cu care am fondat această asociație”, a declarat primarul Timișoarei, în același timp și președintele asociației, Dominic Fritz.

Marketing la nivel internațional

Cum scriam și mai sus, dacă Nicușor Dan cam bate apa-n piuă din ce în ce mai profesionist, specialistul Giurcă construiește deja o campanie de marketing în favoarea Timișoarei.

„În următoarea perioadă, vom supune aprobării Adunării Generale un Plan de măsuri pentru dezvoltarea și promovarea destinației Timișoara cu niște ținte ambițioase: dezvoltarea unei campanii de marketing online și offline pentru a crește numărul de vizitatori, implementarea unui sistem de contorizare și evaluare calitativă a numărului de vizitatori în Timișoara, stabilirea de relații cu diferite instituții relevante cum ar fi: Institutul Cultural Român, ambasade, dezvoltarea unui website de promovare a destinației și prezență în rețele de socializare și bineînțeles atragerea de noi surse de finanțare pentru activitățile Asociației. Pasul imediat următor este atragerea de profesioniști care să lucreze în cadrul Asociației pentru atingerea acestor ținte”, a declarat Simion Giurcă.

Asociația pentru Promovarea Timișoarei (ceea ce nu are și biata Capitală) vrea să consolideze  imaginea unică și atractive a Timișoarei, atât în plan național, cât și internațional, ca destinație turistică și pol de dezvoltare economico-socială, centru de tradiție renumit pentru studii, centru cultural și artistic creativ, oraș deschis și multicultural.

Din Consiliul director al asociației fac parte Corina Macri (Asociația Patronala Ho-Re – hoteluri și restaurante), Ioan Băla (Attrius Developments Srl – Iulius Town), Ludovic Satmari (Asociația Breasla Ghizilor) și Dominic Fritz (primarul Municipiului Timișoara și președintele Consiliului Director).