Vocile afacerilor

Claudia Tamași, Codecool Romania: „Avem toate premisele pentru a deveni un puternic hub IT”

Claudia Tamași, Country Manager Codecool România, sursă foto arhiva personală
Claudia Tamași, Country Manager Codecool România, sursă foto arhiva personală

Revista Capital a organizat pe data de 22 septembrie conferința intitulată Forumul Top Angajatori, eveniment împărțit în patru paneluri, în care s-a discutat despre criza forței de muncă, legislația muncii, reziliența angajaților și rentabilitatea lor. Claudia Tamași, Country Manager al Codecool Romania, a fost prezentă la eveniment ca speaker în cadrul panelului de rentabilitate a angajaților.

„E important de menționat că un salariu de 1.500 euro net costă un angajator din România 2.300 euro. În prezent, în condițiile în care se beneficiază de acești 10% reducere la impozitul de venit, pentru Itiști, dacă e să punem puțin pe hartă cum arată această taxare, nu suntem printre cei mai avantajoși din Europa. Condiții similare acordă Polonia, mai bune Bulgaria, iar cele mai bune, Ungaria. În ultimii cinci ani de zile, economia României a crescut cu 6%, IT-ul a crescut cu 17%, deci de trei ori mai mult”, prezenta Claudia Tamași, Country Manager Codecool România, în timpul Forumului Top Angajatori.

Codecool este o companie care se ocupă cu formarea de Itiști, în principal fullstack developeri, pentru companiile de pe piața locală și chiar din regiune. Cursurile Codecool sunt bazate pe diferite strategii de învățare, de la agile la mastery based learning, și au ca obiectiv crearea specialiștilor de care piața IT din România și companiile au nevoie.

Care este potențialul României în IT?

„Cred că e foarte important să conștientizăm că IT-ul începe să devină o locomotivă în economia României și nu trebuie să tăiem acele resurse care ne ajută să rămânem într-un punct favorabil. Premise pentru a deveni un hub puternic, IT, avem foarte multe. Avem o pregătire tradițională orientată spre real, avem oameni dornici să facă reconversie profesională”, spunea Claudia Tamași în timpul panelului „Rentabilitatea forței de muncă”.

Codecool dă șansa oricărui angajat să se recalifice în domeniul IT-ului, dar și tinerilro care sunt la început de drum în carieră și vor să se formeze, achitând taxa de participare la cursuri după ce primesc un loc de muncă. Compania lucrează cu peste 50 de parteneri pe piața locală și peste 350 în regiune, iar cei care absolvesc cursurile urmează să fie angajați la unul dintre parteneri.

Piața muncii din IT

„Noi investim un an de zile în ei, un curs instens, full-time, ajung să devină programatori și să lucreze în industria IT. în ultimul an și jumătate am plasat peste 130 de angajați în industrie. Piața are un deficit de peste 15.000, în unele analize 20.000, iar la nivel european 1,8 milioane.

E foarte important să înțelegem că aceste persoane care își doresc un nivel de trai mai bun, vor plăti taxe mai mari la bugetul de stat, pe perioada conversiei profesionale ei au nevoie de sprijin, suport. Trebuie să existe programe guvernamentale care să-i susțină pe acești oameni pe perioada învățării. Vecinii noștri, din Ungaria sau Albania, au programe care rulează cu subvenții importante din partea statului. Albania a pregătit peste 10.000 de programatori prin fonduri europene și cu ajutorul nostru, iar în Ungaria am format peste 600 de ingineri IT”, explica Claudia Tamași.

Oamenii caută o nouă profesie, un nou sens în viață

Învățământul tradițional livrează între 8.000 și 9.000 de specialiști IT pe an, care de multe ori participă la cursuri precum cele oferite de Codecool sau își actualizează cunoștințele cu informații disponibile în online. Industria IT se află într-o criză deoarece sistemul tradițional de educație nu poate genera resursa umană cât cere piața, aflată oricum într-o expansiune constantă.

„Noi facem ce putem, dar reușim să pregătim în jur de 200-300 de oameni pe an, învățământul tradițional încă 8.000, 9.000 de specialiști pe an, care nu sunt destui”, este de părere Claudia Tamași.

Cursanții Codecool au vârste de la 19 ani până la 64 de ani: „Am observat o mare căutare de sens. Lumea caută sens, să poată contribui, să înțeleagă misiunea companiei, viziunea companiei, să înțeleagă din ce anume fac parte, cum vor contribui activând în acea companie. Au nevoie de transparență, de comunicare, vor să fie invitați la masa de stabilire a strategiei, să poată să contribuie, să contrazică o anumită direcție. Este o mare nevoie de a lăsa spațiu oamenilor să greșească, dacă nu vom face asta, ei nu vor evolua.