Info

Ciolacu: „Nu vor exista modificări al Codului Fiscal! ” Ce a declarat liderul PSD despre creșterea salariilor

Marcel Ciolacu - sursa foto - fanatik.ro
sursa foto - fanatik.ro

Marcel Ciolacu, liderul social democraților, și-a luat angajamentul în fața reprezentanților mediului de afaceri, că nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal în 2023, atunci când un membru din rândul  Partidului Social Democrat va ocupa funcția de premier.

Ciolacu a făcut o postare pe Facebook referitoare la discuția pe care a avut-o cu reprezentanții  mediului de afaceri . Acesta a scris că „Le-am transmis astăzi reprezentanților mediului de afaceri reuniți în Confederatia Patronala Concordia că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal. ”

Mai mult, Președintele Camerei Deputaților, și-a arătat recunoștința față de antreprenorii români și străini care sprijină creșterea salariilor „În același timp, mă bucur că unele dintre cele mai puternice companii românești și străine care activează în România susțin necesitatea creșterii salariului minim.”, se arată în postarea de pe FaceBook a lui Marcel Ciolacu.

Două milioane de români sunt plătiți cu salariul minim

Conform acestuia, aproape două  milioane de români încasează doar salariul minim, iar majoritatea dintre aceștia lucrează în sectorul privat: „Avem nevoie ca acești oameni să o ducă mai bine și să nu mai fie tentați să plece din țară. Iar validarea acestei măsuri vine și din partea Uniunii Europene care a stabilit recent un salariu minim european.”.

Marcel Ciolacu a susținut că va menține o relație apropiată cu mediul de afaceri deoarece creșterea salariilor românilor trebuie să fie strâns legată de mediul privat; „Voi continua să mă întâlnesc periodic cu mediul de afaceri pentru că politicile publice de creștere a veniturilor populației trebuie să meargă concomitent cu măsurile pentru sprijinirea sectorului privat. ”

Finalmente, el a vorbit despre finanțarea economiei, care este necesară atât în domeniul energiei, cât și în mediul de afaceri: „Am alocat deja 6% din PIB pentru finanțarea economiei, dar este nevoie de măsuri suplimentare mai ales în domeniul energiei pentru a menține competitivitatea mediului de afaceri românesc”, a conchis Marcel Ciolacu.

De reținut că la începutul acestui an, liderii PSD au cerut insistent trecerea la un impozit progresiv și, implicit, renunțarea la actuala politică fiscală. Însă, din cauza opoziției PNL, nu s-a trecut la planul propus de social democrați, iar cotele de impozitare au rămas la fel.