Infofinanciar > Lumea la zi > China a dominat producția mondială de turbine eoliene în 2023
Lumea la zi

China a dominat producția mondială de turbine eoliene în 2023

China a dominat producția mondială de turbine eoliene în 2023
Sursa foto: romstal.com

Patru din primii cinci mari producători mondiali de turbine eoliene în 2023 au fost companii cu sediul în China. Potrivit raportului, Goldwind Science & Technology Co. a rămas liderul mondial.  Envision Energy Co., o altă firmă chineză, a urcat pe locul al doilea, depășind grupul danez Vestas Wind Systems A/S.  General Electric Co. din Statele Unite și Siemens Gamesa din Spania și Germania nu s-au mai regăsit printre primii cinci mari producători mondiali de turbine eoliene.

Raportul indică faptul că China a fost responsabilă pentru aproximativ două treimi din capacitatea instalată de turbine eoliene onshore și offshore la nivel global în 2023. Deși producătorii chinezi și-au extins vânzările pe piețele externe. Ei au continuat să se concentreze în principal pe piața internă, care a reprezentat aproximativ 98% din capacitatea instalată.

,,Boom-ul înregistrat anul trecut în China ascunde o tendinţă îngrijorătoare, în condiţiile în care noile capacităţi instalate în altă parte au fost cu doar 8% mai mari”, susţine Oliver Metcalfe, director de cercetare, conform g4media.ro.