Infofinanciar > Info > Cel mai de succes afacerist din domeniul crypto investește în România! CEO-ul Binance s-a întâlnit cu Burduja
Info

Cel mai de succes afacerist din domeniul crypto investește în România! CEO-ul Binance s-a întâlnit cu Burduja

Changpeng Zhao, CEO-ul Binance cryptopotato.com
sursă foto: cryptopotato.com

CEO-ul Binance, care este la momentul actual cel mai mare exchange de crypto din lume, a venit luni, 19 septembrie, în țara noastră. Averea lui Changpeng Zhao, un canadian de origine chineză, ajunge la o sumă considerabilă de 20 de miliarde de dolari, iar afacerea sa este estimată în mod oficial la aproape 300 de miliarde de dolari. Multe voci din industrie spun că ar fi cel mai bogat om din lume în contextul unei importanțe din ce în ce mai mare oferite monedelor virtuale.

Aici intervine însă contrastul, căci Changpeng Zhao nu deține bani fizici în conturile sale, nu este pasionat de mașini de lux și, de asemenea, nu are nicio proprietate pe numele său. Acest comportament intră în contradicție cu definiția de „miliardar”, iar astfel CEO-ul Binance iese în evidență. În acest scop, jurnaliștii Capital.ro i-au adresat câteva întrebări în cadrul unei conferințe de presă, iar răspunsurile sale scot în evidență evoluția întregii lumi monetare.

Miliardarul care a venit luni în România spune că este dornic să investească în țara noastră pentru a dezvolta această industrie a monedelor virtuale. În acest sens, mai mulți oficiali români au avut întâlniri cu CEO-ul Binance, printre care și Sebastian Burduja, Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării. Discuțiile cu aceștia au vizat viitoarele reglementări din industria crypto, în condițiile în care în România există foarte mulți doritori și interesați de această tehnologie nouă, aflată încă la început.

Pe ce pune accent miliardarul?

Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, susține că nu deține obiecte de artă, lucruri de lux și a explicat cum că banii din ziua de astăzi nu mai au pur și simplu valoare, ci semnificative sunt în prezent proiectele pe care le desfășori cu acești bani de care dispui. „Totuși, acesta are un background economic extrem de activ, fiind unul dintre creatorii platformelor de tranzacționare a acțiunilor bursierei, înainte să devină CEO-ul exchange-ului de criptomonede Binance cu operaţiuni de zeci de trilioane de dolari doar anul acesta”, scriu cei de la capital.ro.

Acesta, la vârsta de 45 de ani, este în fruntea celei mai mari burse de criptomonede din lume, cu o valoare estimată la 300 de miliarde de dolari, de aproape șase ori mai mare decât valoarea de piață a celui mai apropiat concurent cu sediul în SUA, Coinbase.

Changpeng Zhao nu are limite

„Nu sunt sigur că sunt cea mai bogată persoană din lume în crypto, am acțiuni ale companiei, dar nu am scos banii încă. Mă consider un antreprenor și planul meu nu este doar să fac bani, nu maximizăm profitul, nu creștem taxele, vreau doar să creez o comunitate. Banii ajung să nu mai fie un factor important după o vreme. Ca individ, de câți bani ai nevoie? Cât valorează un milion de dolari, zece milioane de dolari, o sută de milioane, dar după o sută de milioane, cât valorează următoarea sută de milioane? Nu te va ajuta prea mult, așa că nu vei fi capabil să o cheltuiești. Banii își pierd valoarea după o anumită cifră. Așa că un milion de dolari este o sumă de bani, bine, banii pot fi investiți într-un proiect, iar tu vrei niște bani pentru a dezvolta un proiect, să investești, să angajezi o echipă.

Azi nu mai suntem limitați de asta. Limitările țin de oamenii pe care îi putem angaja, asta este partea grea. Banii sunt doar o dimensiune, ceea ce devii este o altă dimensiune, sănătatea la fel, timpul tău la fel. Când ajungi să maximizezi o resursă limitată deja vrei să le ridici și pe celelalte. În prezent îmi folosesc energia să dezvolt comunitatea și nu mă gândesc așa mult la a face bani. Avem un departament care se ocupă de donații. Treaba mea este să găsesc cea mai bună echipă”, a explicat Changpeng Zhao în exclusivitate pentru capital.ro.

Posibil cel mai bogat om din lume își donează averea

Un lucru care îl scoate din nou în evidență este dorința acestuia de a-și dona întreaga sa avere. Cu toate acestea, Changpeng Zhao a spus că încă nu știe când și în ce mod va face acest lucru. Acesta se așteaptă să dețină o avere considerabilă, căci a specificat faptul că „piața crypto își va reveni, chiar dacă în prezent este la un nivel scăzut. Mai mult, a vorbit despre o anumită perioadă ciclică de 4 ani vizibilă atât pe burse, cât și în piața crypto”, scrie capital.ro.

Cum lumea este într-o schimbare și modernizare accelerată, miliardarul este de părere că monedele virtuale vor fi în viitor peste piața tradițională Changpeng Zhao atrage atenția cu privire la numărul clădirilor deținute de bănci la nivel mondial și cât energie electrică consumă acestea de fapt. „De asemenea, acesta spune că lucrează constant pentru a dezvolta exchange-ul pe care îl conduce, cel mai folosit la nivel mondial în prezent și lucrează și cu autoritățile în acest sens”, mai scrie sursa mai sus menționată.

O poveste impresionantă

Fiind o figură impresionantă, dar discretă, cei de la capital.ro i-au realizat o scurtă biografie pentru a arăta publicului povestea dură, dar de succes a lui Changpeng Zhao:

„Născut în 1977, acesta a plecat la vârsta de 12 ani din China și s-a stabilit cu familia în Canada, având naționalitate canadiană, după ce tatăl său a fost considerat burghez de guvernul chinez și exilat. De-a lungul timpului, în tinerețe, acesta a lucrat chiar și la McDonalds.

După absolvirea facultății, Zhao a făcut un stagiu la Tokyo, lucrând pentru un subcontractant al Bursei de Valori din Tokyo, unde a dezvoltat un software pentru compararea ordinelor de tranzacționare. Apoi a lucrat cu normă întreagă timp de patru ani la Bloomberg Tradebook, unde a fost dezvoltator de software de tranzacționare a contractelor futures.

Începând cu 2013, a lucrat pentru diverse proiecte de criptomonede, cum ar fi Blockchain.info, și a fost, de asemenea, pentru o scurtă perioadă de timp, director de tehnologie al OKCoin. În 2014, și-a vândut apartamentul din Shanghai pentru aproximativ 1 milion de dolari pentru a folosi acești bani pentru a cumpăra Bitcoin”.

Un drum lent, dar sigur

La scurt timp după lansarea bursei de criptomonede în luna iulie 2017, companie Binance a strâns rapid 15 milioane de dolari în cadrul unei oferte inițiale de monede. Astfel, în mai puțin de opt luni, Zhao a a reușit la performața de a transforma companie Binance în cea mai mare bursă de criptomonede din întreaga lume.

„Când o nouă tehnologie ajunge la zece procente de adopție, asta se poate resimți mai ales în cazul celor care au folosit-o inițial, entuziaștii care vor să încerce lucruri noi. Apoi, după ce este folosită 20 și ceva de procente, ea devine mainstream și va crește exponențial. Care aplicație o va face să ajungă aici nu sunt sigur. Este ca și cum am spune care aplicație a făcut internetul să fie mainstream. Este social media, sunt cumpărăturile online? Cred că totul contribuie puțin câte puțin, inclusiv telefoanele mai performante. Nu cred că va fi un singur lucru. De aceea încercăm să dezvoltăm mai multe proiecte care să crească. Internetul nu a fost creat de o singură persoană. Așa că eu cred că inovația vine din a avea multe lucruri, mai bune decât cele la care participi deja”, a specificat miliardarul.

Mentalitate de miliardar în 2022

„Îmi place să călătoresc și călătoresc mult, dar nu îmi plac lucrurile fizice. Nu am mașini, deoarece nu le pot muta dintr-o țară în alta, dar îmi place să văd lumea. Trebuie să vedem lumea.

Asta îmi place să fac, să văd diferite culturi, fac exerciții fizice, ies cu prietenii, lucruri normale pe care toți oamenii normali le fac. Nu îmi place arta, nici mașinile, pentru că nu le pot lua cu mine peste tot. De asemenea nu ascult muzică, ascult cărți când am timp liber care mă ajută să înțeleg cum funcționează lumea în care trăim. Încerc să îmi minimizez hobby-urile și să nu fac foarte multe lucruri.

Nu pot să fac foarte multe lucruri în paralel în același timă, cum e Elon Musk care are trei companii, mă țin doar de un singur lucru”, a mai explicat antreprenorul de pe piața crypto.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.