Infofinanciar > Info > Și-a ieșit din minți! Ce a declarat Piedone în ziua condamnării
Info

Și-a ieșit din minți! Ce a declarat Piedone în ziua condamnării

Piedone sursa foto G4Media ro
Sursa foto: G4Media.ro

Magistrații Curții de Apel București au decis joi pedepsele pentru inculpații în dosarul Colectiv. În mare parte este vorba despre pedepse înjumătățite față de decizia de fond. Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare.

„Să-mi arate mie un politician din România asta că e fată mare. Nu e nimeni fată mare, dar vreau să răspund pentru ce fac, nu pentru ce n-am făcut. Astăzi justiția își va spune cuvântul”, a declarat acesta înainte de aflarea sentinței.

După aflarea verdictului, Piedone a declarat că și-a ispășit pedeapsa în acești 7 ani nevinovat.

„De astăzi voi face dezvăluiri”

„Nu vreau să jignesc familiile. Cum am spus mai devreme, dacă acei părinți cred că eu, Piedone, le-am omorât copiii, așa să îi ajute Dumnezeu. Mă voi întoarce. Am postat un ultim mesaj al meu pe Facebook care nu va înceta să fie activ. Și de astăzi, dacă Piedone a tăcut 27 de ani, de astăzi voi face dezvăluiri. Cu tot respectul vă spun că avocatul poate să vină să preia gândurile mele. Voi transmite telepatic gândurile mele. Sunteți copii tineri cu toții. Oameni buni, făceți-vă traistele și plecați în altă țară, mai bine slugă în altă țară decât în genunchi în țara ta”!”.

„Plec din lumea asta de rahat ca un nesimțit și mă duc cu demnitate. Zugrăvim, muncim pe acolo. Închisoarea e pentru oameni. Să știți că și la pușcărie tot primar voi fi”, a continuat acesta.

El a făcut și câteva declarații referitoare la daunele pe care trebuie să le plătească victimelor sau urmașilor celor decedați: „Să se bucure de bani, să îi cheltuie sănătoși.”.

De asemenea, inculpații, ISU și Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din București și din țară 8 milioane de lei. Acestea reprezintă cheltuielile de spitalizare cu persoanele rănite și decedate.

Plângere la Inspecția Judiciară

În timp ce aștepta verdictul final în dosarul Colectiv, primarul sectorului 5 a fost pus sub urmărire penală într-un nou dosar, de această dată având legătură cu activitatea sa de edil.

„Pe rolul IJ există lucrări vizând activitatea sau conduita judecătorilor menționați. În acest moment nu putem comunica obiectul acestor verificări. Verificările prealabile fiind în curs de efectuare nu putem furniza mai multe informații”, a transmis instituția către ziar.

La pledoariile finale din decembrie anul trecut, DNA le-a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel București să dea pedepse maxime pentru Piedone.

„Inculpatul (Piedone) a jonglat cu nerespectarea legii, iar instanța de fond a fost prea blândă. Atitudinea sa a fost sfidătoare, este departe de noțiunea de solemnitate a funcţiei. E cunoscut cu antecedente penale și a continuat să încalce legea”, a precizat procurorul de ședință în sala de judecată.

Au trecut aproape 7 ani de la tragedia din Colectiv. În acel tragic eveniment 65 de tineri și-au pierdut viața și alți zeci își trăiesc viața în chinuri greu de imaginat.