Lumea la zi

Cât de costă să trăiești ca regina Elisabeta a II-a? Casa suveranei poate fi închiriată

Sandringham Estate House Sursa foto News World Tick
Sursa foto: News World Tick

Pe platforma Airbnb, a fost scoasă pentru închriere casa de vară a familiei regale a Marii Britanii. Această locuință se află în Norfolk, pe moșia regală Sandringham.

Cei care vor să-și petreacă o noapte în casa reginei achiziționată în anul  1862, trebuie să scoată din buzunar aproximativ 400 de euro pe noapte.

Istoria locuinței

După achiziționarea locuinței în secolul al XIX-lea, casă a fost oferită cadou Prințului Albert, soțul reginei Victoria a Marii Britanii.

Casa din Sandringham a fost cabana grădinarului șef care se ocupa de îngrijirea domeniului. Această locuință a fost folosită de câteva ori și de regina Elisabeta a II a a Marii Britanii, fiind refugiul ei în timpul vacanțelor de vară.

În acest loc pot fi găzduite opt persoane, întrucât imobilul este format din patru dormitoare și două băi, conform b1tv.ro.

Această locuință a fost primită de Majestatea Sa drept moștenire de la tatăl ei. În acest loc, au murit regii George al Vi-lea și George al V-lea. Actualul rege al Marii Britanii, Charles al III-lea a dezvoltat aici în ultimii ani o fermă organică.

Regina Elisabeta a II a mai avut o proprietate privată, aproape de Balmoral locul în care a murit, pe domeniul Birkhall. Acest imobil a fost construit în secolul al XVIII-lea, iar în anul 1849 acesta a fost achiziționat de către prințul Albert.

Proprietățile reginei Elisabeta a II-a

Întrucât a fost monarh, regina a deținut numeroase proprietăți, care au rămas după moartea sa fiului, devenit rege Charles al III-lea. Valoarea acestora se ridică la miliarde de euro. Ceea ce este de menționat în acest caz este faptul că aceste proprietăți nu sunt doar castele și palate precum Buckingham sau Windsor. Printre proprietăți se află și o parte din autostrada M6, în Lancashire, un club de rugby, în Norfolk, toalete publice în centrul Londrei şi un parc în South Tyneside.

De menționat în acest caz este faptul că Majestatea Sa a avut proprietăți atât ca persoană publică, dar și ca persoană privată. Cele mai importante moșii din aria personală sunt cele de la Sandringham și Balmoral, imobil mostenit de la tatăl ei. Restul palatelor, castelelor și parcurilor aparțin Coroanei. Acestea nu pot fi vândute și nici nu se poate obține profit din ele. Toţi banii care rămân din diverse activităţi turistice ajung la Trezoreria Regatului Unit.

Moartea reginei a îndoliat o lume întreagă

Elisabeta a II-a a fost regina Marii Britanii și a Irlandei de Nord din anul 1952 până la moartea sa în 2022. Cu toate că a urcat pe tron la o vârstă destul de fragedă, aceasta a avut o domnie de 70 de ani la tronul englez. Ea a fost căsătorită cu prințul Philip timp de 73 de ani, care a murit anul trecut în luna aprilie. La moartea tatălui ei în 1952, Majestatea Sa a ajuns conducătoare a Commonwealth-ului și regină a șapte țări independente. Aceasta a domnit ca monarh constituțional în vremea unor schimbări politice majore, precum decolonizarea Africii, descentralizarea puterii în Regatul Unit, aderarea Regatului Unit la Comunitățile Europene și Brexit.