Infofinanciar > Lumea la zi > „Caracatița media”! George Soros ar avea legături directe cu 54 de jurnaliști importanți din SUA
Lumea la zi

„Caracatița media”! George Soros ar avea legături directe cu 54 de jurnaliști importanți din SUA

George Soros
Sursă foto: Euronews

Jurnaliștii publicației americane New York Post au scos la iveală mai multe presupuse legături pe care le-ar avea miliardarul George Soros în mass-media din SUA. Astfel, din informațiile obținute dintr-un raport, omul de afaceri ar finanța anumite redacții și ar avea legături directe cu 54 de figuri importante din domeniul jurnalismului.

Astfel, în raportul Centrului de Cercetare Media, realizat de Joseph Vazquez și Dan Schneider, este notat că GeorgeSoros ar avea relații apropiate cu mai mulți reporteri, prezentatori, editorialiști, editori, directori de știri și jurnaliști.

De asemenea, spune raportul, aceste persoane ar face parte din consiliile de conducere ale organizațiilor pe care George Soros le finanțează.

Pe cine controlează

Potrivit jurnaliștilor de la New York Post, pe lista „aliaților” lui Soros se află: Christiane Amanpour de la CNN, Lester Holt de la NBC, Sally Buzbee de la Washington Post, editorul executiv asociat de presă Julie Pace și redactorul șef al Reuters Alessandra Galloni, Margaret Brennan de la CBS și Fareed Zakaria de la CNN, președintele NBC, Cesar Conde, președintele și CEO-ul NPR, John Lansing și editorul-șef PolitiFact, Angie Dronbic Holan.

De asemenea, pe lista publicațiilor care angajează jurnaliști „controlați” de Soros se mai numără: NY Times, LA Times, Baltimore Sun, CNN, Atlanta Journal-Constitution, ABC News, Sacramento Bee etc, scrie Adevărul.

„Această rețea de legături cu mass-media îi permite lui Soros să dețină o influență considerabilă asupra poveștilor pe care mass-media le acoperă, asupra modului în care acoperă aceste povești și asupra poveștilor pe care nu le acoperă”, au scris Vazquez și Schneider în raport.

Cum și-ar fi construit „caracatița”

Raportul Centrului de Cercetare Media evidențiază faptul că George Soros a început să-și clădească un nume în mediul mass-media și să investească în acest domeniu în timpul mandatului lui Donald Trump.

„De fapt, finanțarea sa l-a ajutat să stabilească legături cu unele dintre cele mai mari personalități media cu nume din Statele Unite și din străinătate, care ajută la îndoctrinarea zilnică a milioane de oameni cu opiniile sale”, scrie în raport.

Astfel, în perioada 2016-2020, cât timp a fost Trump lider al Casei Albe, Soros ar fi „injectat” aproximativ 131 de milioane de dolari pentru a-și promova opiniile asupra avortului, economie, ecologism, ideologia LGBT și antiamericanismul, pe care New York Post le cataloghează drept provenite din extrema stângă

„Cele peste 32 de miliarde de dolari pe care miliardarul de stânga George Soros le-a vărsat în organizațiile sale pentru a răspândi în întreaga lume agenda sa radicală de «societate deschisă» privind avortul, economia marxistă, antiamericanismul, dezfinanțarea poliției, extremismul ecologist și fanatismul LGBT au dat roade”, se arată în documentul, potrivit Fox News.

În raportul Centrului de Cercetare Media, realizat de Joseph Vazquez și Dan Schneider, mai scrie că una dintre abordările publicațiilor sau jurnaliștilor apropiați de miliardar este că „orice critică la adresa lui Soros este antisemită”.

De pildă, jurnaliștii NYP spun că publicația Moment Magazine l-ar fi acuzat pe premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, de antisemitism pentru că l-a criticat pe Soros.