Infofinanciar > Lumea la zi > Fox News: Organizațiile non-profit ale lui George Soros au donat zeci de milioane de euro pentru inițiative anti-poliție
Lumea la zi

Fox News: Organizațiile non-profit ale lui George Soros au donat zeci de milioane de euro pentru inițiative anti-poliție

Fox News: Organizațiile non-profit ale lui George Soros au donat zeci de milioane de euro pentru inițiative anti-poliție
sursa foto new york times

Organizațiile nonprofit din rețeaua Open Society Foundations a miliardarului liberal George Soros au donat cel puțin 35 de milioane de dolari în grupuri și inițiative anti-poliție în 2021, potrivit unei analize fiscale înaintate de Fox News Digital.

Soros consideră că revizuirea sistemului de justiție penală este o prioritate ridicată și a finanțat numeroase grupuri și inițiative care lucrează la astfel de eforturi în ultimii ani. De asemenea, el a susținut financiar zeci de candidați de stânga la funcția de procuror în cadrul acestor eforturi.

Organizațiile finanțate de Soros au continuat acest demers în 2021, transferând sume importante către grupuri care susțin limitarea finanțării poliției, hub-uri folosite de activiștii progresiști care urmăresc să demonteze forțele de ordine și chiar finanțând baze de date pentru a urmări donațiile către fundațiile și sindicatele departamentelor de poliție.

Efort pentru limitarea abuzurilor în poliție

„Fundația Open Society Foundations este mândră că a fost unul dintre primii și cei mai puternici susținători ai eforturilor de a aborda problemele legate de criminalitate și de siguranța publică, protejând în același timp libertățile la care americanii țin foarte mult”, a declarat Laleh Ispahani, co-director al Open Society-U.S., pentru Fox News Digital.

„Am susținut reforme ale sistemului nostru de justiție penală care se bucură de un sprijin larg în tot spectrul politic. Credem că libertățile noastre sunt amenințate atunci când actorii statului sunt mai presus de lege și că responsabilitatea este și esențială atunci când li se acordă dreptul de a folosi forța în numele guvernului.”

„Nivelul de violență în cadrul poliției, care afectează în special comunitățile de culoare, a stimulat eforturile de reformă în întreaga țară”, a continuat Ispahani. „Open Society sprijină explorarea și dezvoltarea de politici care funcționează efectiv pentru a reduce criminalitatea și se supune comunităților în ceea ce privește alternativele care au sens pentru ele. Depinde de ele dacă acest lucru include sau nu transferul fondurilor alocate în prezent pentru poliție către servicii care lucrează efectiv pentru a aborda criminalitatea și a îmbunătăți siguranța publică.”

„De la asasinarea lui George Floyd, multe comunități au crescut cheltuielile pentru poliție, în timp ce numărul deceselor în mâinile poliției a continuat să crească la noi cote”, a adăugat Ispahani. „Continuăm să credem că sunt necesare reforme și că comunitățile ar trebui să continue să conducă aceste eforturi.”

Ca parte a celor mai recente eforturi, Open Society Policy Center al lui Soros a trimis 15 milioane de dolari către Tides Advocacy pentru proiectul Electoral Justice Project, arată formularele fiscale furnizate de OSF către Fox News Digital. Movement for Black Lives, o coaliție formată din peste 50 de grupuri aliniate la Black Lives Matter, care susțin limitarea finanțării poliției și revizuirea sistemului de justiție penală, conduce proiectul.

Deși puține detalii sunt disponibile online, Movement for Black Lives a declarat anul trecut, într-o postare pe site-ul său, că proiectul ar urma să distribuie 75.000 de dolari „către 12 organizații conduse de persoane de culoare care extind democrația și construiesc puterea politică în apărarea acestora”.

Sprijin pentru persoanele de culoare

Fundația pentru Promovarea Societății Deschise, o altă organizație nonprofit a lui Soros, a trimis 10 milioane de dolari către Borealis Philanthropy pentru Fondul Mișcării conduse de persoane de culoare, care oferă sprijin pentru Mișcarea pentru Viețile persoanelor de culoare, potrivit site-ului său.

De asemenea, Fundația pentru Promovarea Societății Deschise a trimis 10,75 de milioane de dolari către Borealis Philanthropy pentru Fondul pentru Transformarea Comunităților în Poliție (CTPF) pentru „identificarea, susținerea și susținerea campaniilor promițătoare de reformă a poliției la nivelul comunității”.

„CTPF sprijină grupurile care urmăresc să crească responsabilitatea și transparența poliției, să pună capăt criminalizării și să mute puterea și resursele de la răspunsuri punitive, reactive și carcerale la strategii de siguranță preventive și transformative bazate pe comunitate”, se arată pe site-ul său.

„Fondul apreciază și finanțează activitatea care abordează atât răul imediat cauzat de violența de stat, cât și schimbările sistemice necesare pentru a crea comunități sănătoase, cu resurse adecvate și răspunsuri transformative în materie de siguranță.”

Anul trecut, CTPF a cunoscut „cel mai mare ciclu de acordare de granturi de până acum”, când a „angajat și/sau plătit” 5,2 milioane de dolari în granturi pentru 55 de organizații din 21 de state, Washington, D.C. și Puerto Rico, se arată pe site-ul său. CTPF a adăugat aproape 4 milioane de dolari în granturi pentru 26 de organizații la începutul anului 2022.

Documentele fiscale mai arată că Soros și-a continuat fluxul de numerar către un hub folosit de activiștii de extremă-stânga care fac presiuni pentru desființarea poliției.

Fundația pentru Promovarea Societății Deschise a mutat 1,75 milioane de dolari către New Venture Fund pentru Community Resource Hub for Safety and Accountability, un centru de resurse pentru activiștii progresiști locali cu privire la modul în care să abordeze cel mai bine eforturile de reformare a poliției, care include materiale privind de-finanțarea poliției.

Cea mai recentă finanțare a CRH vine în urma celor 4,5 milioane de dolari pe care organizația nonprofit i-a trimis către hub în 2019 și 2020. Acești bani au inclus o jumătate de milion de dolari care au mers spre crearea proiectului.

În timp ce prima subvenție a lui Soros a ajuns la hub cu un an înainte ca mișcarea să ia amploare în urma morții lui George Floyd, arhivele de pe internet indică faptul că site-ul CRH a intrat în funcțiune cam în acea perioadă. O versiune cache a site-ului de la sfârșitul lunii mai 2020 arată că acesta pare să fi fost lansat cu aproximativ 400 de resurse pe teme precum responsabilitatea poliției și alternative la arestări.

Soros a pus, de asemenea, șase cifre în spatele unei campanii eșuate din 2021 pentru a „desființa” și înlocui Departamentul de Poliție din Minneapolis, a relatat anterior Fox News Digital. Centrul său de politici a acordat o donație de 500.000 de dolari către Vote Yes 4 Minneapolis, o coaliție de cel puțin 33 de organizații activiste care au susținut o inițiativă de vot pentru a modifica carta orașului pentru a înlocui departamentul de poliție cu o agenție de siguranță publică.

Între timp, organizațiile non-profit ale lui Soros au direcționat, de asemenea, sute de mii de dolari către Austin, Texas, vizând poliția anul trecut, potrivit formularelor fiscale.

Open Society Policy Center a acordat 500.000 de dolari către Equity PAC pentru a se opune ca orașul să crească „inutil” „angajarea de noi ofițeri de poliție”. Fundația pentru Promovarea Societății Deschise a trimis 200.000 de dolari Coaliției pentru Justiție din Austin pentru „a educa publicul cu privire la poliție, la influența sindicatelor din poliție și la modalitățile de a menține comunitățile în siguranță fără a se baza pe poliție”.

Monitorizarea donațiilor către poliție

De asemenea, Soros a investit capital pentru a urmări donațiile legate de poliție. Fundația pentru Promovarea Societății Deschise a dat anul trecut 200.000 de dolari către Poder in Action pentru a sprijini un proiect numit The Prometheus Conspiracy. Acești bani au fost direcționați către crearea unei baze de date naționale, care poate fi căutată, cu privire la „contribuțiile caritabile către fundațiile departamentelor de poliție și către sindicatele sau asociațiile de poliție”, arată formularele fiscale.

„Nu numai că miliardarul George Soros a cheltuit milioane de euro pentru a susține procurorii care sprijină criminalitatea, dar acum am aflat că și-a petrecut ultimul an finanțând eforturile de a defrișa și poliția”, a declarat pentru Fox News Digital Caitlin Sutherland, directorul executiv al organizației Americans for Public Trust.

„Este extrem de îngrijorător faptul că zeci de milioane de bani negri inundă comunitățile noastre, toate acestea fiind destinate unor inițiative care ne vor face pe noi și familiile noastre mai puțin sigure”, a declarat Sutherland.

Cele mai noi investiții care apar în documentele fiscale nu includ banii direcți de la numele lui Soros pentru finanțarea procurorilor săi progresiști, care a fost o prioritate ridicată în ultimii ani.

Operațiunea lui Soros pentru procurori implică trezorierul său de lungă durată, Whitney Tymas, care înființează comitete de acțiune politică „pop-up” în statele în care vizează cursele pentru procurori. Odată înființate, finanțatorul injectează bani în aceste comitete, care tind să cheltuiască sute de mii de dolari pentru a-i susține pe candidații săi preferați. De obicei, PAC-urile se dizolvă după alegeri.

Soros a oferit susținere financiară pentru zeci de candidați de extremă stânga la funcția de procuror de district, pe care o consideră o componentă semnificativă a revizuirii sistemului de justiție penală. Procurori controversați precum Larry Krasner din Philadelphia, Kim Foxx din Chicago, Kim Gardner din St. Louis și George Gascón din Los Angeles au primit cu toții un sprijin masiv din banii săi.

În noiembrie anul trecut, cei patru candidați de extremă stânga la funcția de procuror districtual care au apărut pe buletinele de vot și au primit sprijin de la Soros au câștigat alegerile, a relatat anterior Fox News Digital.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.