Infofinanciar > Info > Când intră următoarea tranșă din cardurile pentru alimente? Beneficiarii s-ar putea bucura de 250 lei înainte de Paște
Info

Când intră următoarea tranșă din cardurile pentru alimente? Beneficiarii s-ar putea bucura de 250 lei înainte de Paște

capital.ro
sursa foto capital.ro

Beneficiarii cardurilor pentru alimente mai au de primit 1.250 de lei, în cinci tranșe, pe parcursul anului 2023. Fiecare tranșă va avea 250 de lei și va fi livrată, conform listei actualizate din prezent, la peste 2,4 milioane de români vulnerabili luna viitoare.

Există în jurul a 2,4 milioane de români vulnerabili care vor beneficia de carduri pentru alimente pe parcursul anului 2023. Prima tranșă a fost livrată în luna februarie, iar guvernanții au transmis că voucherele vor fi livrate odată la două luni.

„Măsura va continua pe tot parcursul anului 2023, când vor fi livrate alte VI tranșe, a câte 250 de lei, o dată la două luni”, se arată într-un comunicat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene emis la sfârșitul anului trecut.

Bani pentru românii vulnerabili de paște

Prima tranșă de 250 de lei pentru cardurile de alimente a fost virată pe data de 21 februarie și a avut un buget de 594 milioane de lei. Totodată, începând cu data de 1 ianuarie, pragul pentru acordarea acestor vouchere a fost ridicat cu 12,5%, procentul cu care s-au mărit și pensiile.

„Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. Astăzi au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, adică a tranșa a V-a din program, de care vor beneficiază aproape 2,4 milioane de români”, anunța ministrul Marcel Boloș.

În 2023, paștele ortodox pică pe data de 16 aprilie, ceea ce face probabil ca livrarea celei de-a doua tranșe să fie făcută în jurul săptămânii sfinte.

46.000 de români au primit carduri pentru alimente

Numărul beneficiarilor de vouchere de 250 de lei a trecut de 2,4 milioane după ce Ministerul Muncii a actualizat listele și au fost emise carduri pentru alte 46.000 de persoane, care urmează să ajungă pe parcursul lunii martie.

Cei care beneficiază de carduri pentru alimente sunt:

„pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;

persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare”, precizează Ministerul Proiectelor și Investițiilor Europene.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.