Infofinanciar > Lumea la zi > Când începe adevărata ofensivă a Ucrainei împotriva forțelor ruse. Cine face dezvăluirea
Lumea la zi

Când începe adevărata ofensivă a Ucrainei împotriva forțelor ruse. Cine face dezvăluirea

Ucraina
Foto: euronews.com

Conflictul de pe teritoriul Ucrainei ține de 88 de zile titlurile tuturor mijloacelor mass-media din lume. Ajutorul militar venit ca sprijin Kievului dă speranțe combatanților ucraineni, și armata rusă pare să își fi limitat aria de acțiune.

Ziua când Z va bate în retragere

Într-un amplu interviu oferit postului radio Vocea Americii, fostul comandant al Armatei SUA în Europa, generalul locotenent Ben Godges a declarat că, până la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie, forța Rusiei vor scădea, iar Ucraina va avea un potențial suficient pentru a lansa o contraofensivă.

Mai precis, acesta a subliniat:„cu astfel de lupte, pierderi de muniție și armată , cred că până la sfârșitul verii – sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie, forțele ruse vor scădea, iar Ucraina va avea suficient potențial pentru a lansa o contraofensivă. Pentru a împinge forțele ruse înapoi cel puțin la liniile de pe 23 februarie.”

Fortul Azovstal

Între timp, oficiali ruși au declarat că forțele Moscovei că au preluat controlul fabricii de oțel Azovstal din orașul-port asediat Mariupol. Între timp, luptele grele continuă în estul Ucrainei, unde rușii atacă zone rezidențiale. loviturile rusești lovind structuri civile. Cel puţin opt persoane, printre care un copil, au fost rănite într-un atac cu rachete ruse asupra unui centru cultural recent reconstruit la Lozova, în estul Ucrainei. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris acest atac ca fiind „răul absolut”.

Putin, într-o fundătură

Șeful departamentului de informații al Ministerului Apărării, Kirill Budanov, a spus într-un interviu pentru The Wall Street Journal că președintele rus Vladimir Putin se află într-o fundătură, deoarece nu putea nici să pună capăt războiului împotriva Ucrainei și nici să-l câștige, scrie publicația moldoveană Timpul.

„Putin este într-o fundătură. Nu poate opri războiul și nu-l poate câștiga. Nu poate câștiga din motive obiective. Și pentru a opri acest lucru, trebuie să recunoască că Rusia nu este o putere atât de puternică și mare. În același timp, sunt surprins de prostia rusească. Dintre toate opțiunile pe care Putin le-a avut înainte de război, a ales cea mai brutală și cea mai proastă opțiune. Experții ruși l-au avertizat în mod repetat că această opțiune este ultima și trebuie evaluată cu mare atenție. Acum vedem rezultatul”, a zis Budanov.

„Dacă cineva crede că ar trebui să avem restricții privind utilizarea anumitor arme, aș dori să vă reamintesc că Rusia folosește absolut toate armele pe care le are, de la rachete de croazieră lansate din submarine, până la strategice. bombardiere.Toată gama de arme rusești este folosită aici, cu excepția celor nucleare”, a  mai spus Budanov.