Infofinanciar > Info > Producătorul chinez de vehicule electrice BYD țintește un salt de 20% în vânzările anuale
Info

Producătorul chinez de vehicule electrice BYD țintește un salt de 20% în vânzările anuale

Chinezii de la BYD sunt în competiție cu Tesla.
sursa foto arhiva companiei

Producătorul chinez de vehicule electrice BYD a stabilit un obiectiv de vânzări de 3,6 milioane de unități pentru 2024, un salt de 20% față de vânzările sale record de anul trecut, potrivit a trei persoane care au fost familiarizate cu acest subiect.

Cel mai mare producător de vehicule electrice din lume își propune să vândă 500.000 de vehicule în străinătate în acest an, mai mult decât dublu față de totalul de anul trecut, și un milion de unități în 2025, a declarat miercuri președintele Wang Chuanfu la o întâlnire cu investitorii BYD, au precizat sursele. Acestea au refuzat să fie numite, deoarece întâlnirea nu a fost deschisă presei.
BYD nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Comentariile lui Wang au fost făcute după ce BYD a înregistrat marți cea mai slabă creștere a profitului trimestrial din ultimii doi ani, în condițiile în care vânzările de vehicule electrice au pierdut avânt pe cea mai mare piață auto din lume.
Acțiunile companiei din Hong Kong s-au scufundat miercuri cu 6,1% până la închidere, față de o scădere de 1,4% a indicelui Hang Seng, mai larg.
BYD a intrat în lumina reflectoarelor la nivel global după ce a devenit cel mai mare vânzător de vehicule electrice din lume la sfârșitul anului trecut, depășind Tesla (TSLA.O), deschide o nouă filă. De asemenea, s-a lansat într-o expansiune agresivă pe piețele de peste hotare, cum ar fi Australia, îngrijorându-și rivalii care au văzut cum a acaparat cota de piață în China, Reuters.