Infofinanciar > Lumea la zi > O nouă bătaie de cap pentru producătorii auto europeni. Mii de mașini electrice ale BYD, descărcate în Germania
Lumea la zi

O nouă bătaie de cap pentru producătorii auto europeni. Mii de mașini electrice ale BYD, descărcate în Germania

Mașina China BYD Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto: arhiva companiei

Luni, 26 februarie, în portul german Bremerhaven, au fost descărcate mii de mașini. Acestea aparțin companiei de origine chineză, BYD. Cel mai mare producător de automobile electrice, la nivel mondial, dorește să acapareze piața din Europa.

Această livrare a fost realizată de către BYD Explorer No.1. Nava a fost prima dintre cele opt care au fost comandate special de grupul chinez. Acesta dorește să își mărească operațiunile de export.

Giganții auto europeni ar putea avea parte de o problemă, generată de sosirea transportului. Aceștia nu au reușit să țină pasul cu rivalii în privința trecerii de la maşini cu motoare cu ardere internă la vehicule electrice.

BYD l-a lăsat în urmă și pe producătorul auto american, Tesla. La finalul anului anterior acesta a devenit cel mai mare producător de vehicule electrice în funcție de volum. În ultimul trimestru din 2023, producătorul a livrat mai mult de 500.000 de unități, informează mediafax.ro