Infofinanciar > Lumea la zi > Bugatti își vinde ultimul model de mașină pentru 4.000.000 de dolari! Ce dotări are autovehiculul
Lumea la zi

Bugatti își vinde ultimul model de mașină pentru 4.000.000 de dolari! Ce dotări are autovehiculul

Bugatti Chiron Profilee, Sursă foto: Top Gear
Sursă foto: Top Gear

Reprezentanții companiei Bugatti au anunțat că își vor vinde cea mai nouă supermașină, care are propulsie exclusiv pe benzină, la o licitație ce va avea loc la Paris, pe 1 februarie 2023. Inițial, nu era prevăzut ca acest autovehicul să fie vândut, spun oficialii firmei franceze.

Mașina, denumită Bugatti Chiron Profilée, a fost construită în plus faţă de segmentul celor 500 de mașini originale. Însă, directorii companiei și-au dat seama că toate unitățile fuseseră deja comandate înainte ca noua supermașină să iasă din fabrică, așa că au decis să ducă la bun sfârșit acest automobil.

Mașina a fost certificată deja pentru a putea circula legal pe drumurile europene, scriu cei de la Antena 3 CNN.

Ce dotări are noua mașină

Lucrările la Chiron Profilée au început în toamna anului 2020, după ce Bugatti a primit cereri de la clienți care doreau o interpretare mai puțin radicală a modelului Pur Sport. Aceasta renunță la aripa spate masivă pentru o piesă aerodinamică mult mai subtilă, care menține hipercarul lipit de șosea la viteza maximă de 236 mph (380 km/h).

În partea din față, noua mașină primește prize de aer mai mari decât Chiron „entry-level” și o grilă în formă de potcoavă pentru a alimenta mai mult aer în radiatoare. Fluxul de aer este optimizat și mai mult de un splitter reproiectat care sporește, de asemenea, forța de apăsare la nivelul punții față, scriu cei de la Motor1.

Bugatti a vopsit hypercarul unicat într-o culoare exclusivistă Argent Atlantique, combinată cu fibră de carbon expusă, și cu o nuanță Bleu Royal Carbon partea inferioară a caroseriei. De asemenea, jantele modelului Profilée nu sunt asemănătoare cu niciunele ale altui Chiron și sunt vopsite în culoarea Le Patron pentru a se îmbina cu partea inferioară a caroseriei. Accentele din aluminiu lustruit completează modificările de la exterior.

Modificări tehnice

Din punct de vedere mecanic, arcurile suspensiei sunt cu 10% mai rigide decât cele ale modelului Pur Sport, în timp ce unghiurile roților față de partea superioară au fost mărite cu 50% pentru o mai bună tracțiune în viraje. Bugatti spune că aceste modificări au fost făcute fără a afecta negativ nivelul ridicat de confort pe care Chiron l-a oferit până acum.

De asemenea, motorul W16 quad-turbo de 8,0 litri dezvoltă o putere uriașă de 1.479 CP, mai puțin decât cei 1.578 CP ai altor derivate precum Centodieci și Super Sport 300+.

Cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în 2,3 secunde și de la 0 la 200 km/h în 5,5 secunde, Bugatti Chiron Profilée este una dintre cele mai rapide mașini de serie din toate timpurile. Viteza maximă pe care am menționat-o mai devreme este cu 30 km/h (19 mph) mai mare decât cea a modelului Pur Sport, care atinge „doar” 217 mph (350 km/h).

Habitaclul luxos este primul de pe un Chiron care are un finisaj din piele țesută, după ce au fost folosiți peste 2.500 de metri de benzi de material. Scaunele sunt îmbrăcate în piele Gris Rafale și Deep Blue, cu un model de matlasare „air parade”.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.