Infofinanciar > Lumea la zi > BMW, afectată de stoparea importurilor de gaze rusești. Gigantul grup german declară că industria auto va fi blocată
Lumea la zi

BMW, afectată de stoparea importurilor de gaze rusești. Gigantul grup german declară că industria auto va fi blocată

BMW, afectată de stoparea importurilor de gaze rusești. Gigantul grup german declară că industria auto va fi blocată
sursa romanialibera.ro

Producătorul auto german, Bayerische Motoren Werke, gândește noi investiții în energia solară, geotermală și hidrogen, a făcut public directorul de producție Milan Nedeljkovic, declarând că această interzicere a importului de gaz din Rusia este posibil să blocheze industria. 

Mai mult de jumătate din consumul de energie al acestei companii provenea din Rusia, 54% pe gaze naturale. Acum producătorul trebuie să aibă în calcul o altă metodă, astfel, caută fabrici pe care poate monta panouri solare și dezvoltă planuri cu autoritățile locale pentru a transporta hidrogen la uzina sa din Leipzig. 

Hidrogenul compensează cererea de gaze

„Hidrogenul este extrem de potrivit pentru a reduce sau chiar a compensa cererea de gaze. Industria noastră este responsabilă pentru aproximativ 37% din consumul Germaniei de gaze naturale. Nu doar BMW, ci întregul sector se va bloca. Energia nucleară poate fi un factor de stabilizare, în special în perioadele dificile. Pentru propria noastră producţie ne bazăm pe sursele de energie regenerabilă” a declarat Milan Nedeljkovic pentru Reuters.

Energia nucleară este eliminată de tot din Germania, însă în Ungaria situția stă altfel, acolo reprezintă aproximativ jumătate din furnizarea cu energie.

Noua uzină din Debrecen, Ungaria, care susţine BMW, ar urma să fie prima din lume ca va funcţiona fără combustibili fosili, va fi puternic dependentă de energia solară, iar grupul auto analizează şi folosirea energiei geotermale. 

Grupația germană, care conduce marile brandurile BMW, Mini şi Rolls-Royce, preconizeză că vânzările din acest an să fie cel puțin în linie cu cele din 2021, iar marja operaţională pe segmentul auto să se regăsească între 7-9%, din cauza repercursiunilor pe care războiului l-a avut asupra producţiei. În lipsa consecințelor de pe urma războiului, firma ar fi avut ca obiectiv un procent între 8-10%.

Cele 3 brand-uri au vândut anul trecut, fiind un nivel record, vehicule în valoare de  2,52 milioane  în pofida deficitului de semiconductori şi a raportat o marjă de profit de 10,3%, cea mai ridicată din 2017.