Infofinanciar > Lumea la zi > Bloomberg: În plin proces de fraudă, averea lui Elon Musk a crescut considerabil
Lumea la zi

Bloomberg: În plin proces de fraudă, averea lui Elon Musk a crescut considerabil

elon musk
Sursa foto Business Today

În timp ce Musk încheia a doua zi de mărturii la San Francisco, în procesul intentat în urma tweet-ului său din 2018 privind privatizarea Tesla Inc, averea s-a a înregistrat cea mai mare creștere din ultimele luni. Averea netă a lui Elon Musk a urcat cu aproximativ 10,6 miliarde de dolari, ajungând la 145,2 miliarde de dolari.

După ce în august 2018 a scris pe Twitter că „ia în considerare posibilitatea de a privatiza Tesla pentru 420 de dolari pe acțiune”, Musk este acum subiectul unui proces de fraudă.

Elon Musk a fost dat în judecată

Miliardarul este acuzat de investitori că a mințit atunci când a declarat că are fondurile necesare pentru a privatiza producătorul de vehicule electrice, ceea ce a provocat o pierdere uriașă în rândurile acestora. Acțiunile Tesla au crescut cu până la 13,3% în ziua postării, dar miliardarul a susținut că nu a existat nicio legătură de cauzalitate între tweet-urile sale și creșterea prețului acțiunilor.

Potrivit unei transcrieri a convorbirii prezentate luni în instanță, Elon Musk le-ar fi spus investitorilor saudiți în 2018 că nu deține suficiente acțiuni Tesla pentru a privatiza compania pe cont propriu. Musk a spus că Yasir Al-Rumayyan, guvernatorul fondului suveran de investiții al Arabiei Saudite, s-a răzgândit cu privire la privatizarea Tesla, în ciuda faptului că acesta  „a dorit fără echivoc să privatizeze Tesla”.

Musk nu mai este cel mai bogat om din lume

Potrivit transcrierii, Elon Musk a afirmat că deținea la acel moment aproximativ 19% din Tesla, cu o potențială creștere la 25% în cazul în care anumite opțiuni ar fi fost exercitate. După ce a vândut acțiuni evaluate la aproximativ la 40 de miliarde de dolari la sfârșitul anului 2021 pentru a plăti impozite și a contribui la achiziționarea Twitter, el deține în prezent aproximativ 13% din companie, potrivit Bloomberg.

Miliardarul a mai susținut că banii necesari pentru a privatiza Tesla ar fi fost disponibili doar din acțiunile sale la Space Exploration Technologies Corp. Investiția sa în SpaceX a ajuns să reprezinte o parte din ce în ce mai importantă din averea sa; potrivit Bloomberg Wealth Index, participația sa de 42% în corporația privată valorează aproximativ 49 de miliarde de dolari.

Elon Musk a pierdut luna trecută, pentru prima dată, 200 de miliarde de dolari din averea sa netă.

În consecință, directorul general al Twitter nu mai este cea mai bogată persoană din lume.

Aceast titlu îi revine în prezent lui Bernard Arnault, președintele companiei franceze de lifestyle LVMH, în valoare de 162 de miliarde de dolari.